Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Wil je je bewoners – en hun familie en vrienden – eens culinair verrassen? Dan is een high tea absoluut een goed idee!

Een maand vol verjaardagen, een gouden jubileum of een feestdag … Bij speciale gelegenheden is het fijn om je bewoners iets extra’s te bieden. Bovendien is het voor jou een uitgelezen kans om met nieuwe gerechten te experimenteren. Volg deze gouden regels, en je high tea wordt zeker een succes!

Ken je ‘klanten’

Ken je ‘klanten’

Een high tea met bewoners, familieleden én vrienden: dat betekent een heel gevarieerde groep gasten. Zorg daarom dat je goed op tijd weet wie er komt, zodat je het menu daarop kunt afstemmen. Werk bijvoorbeeld met een inschrijfformulier, zodat mensen hun leeftijd, eventuele beperkingen en dieetwensen op voorhand duidelijk kunnen aangeven. Komen er veel (klein)kinderen? Hoeveel mensen hebben een dieet? Handig om te weten! En natuurlijk moet je weten hoeveel mensen er gaan komen.

Voorbereiding is alles

Voorbereiding is alles

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is een cliché, maar in het geval van een high tea zeker niet minder waar. Begin op tijd en zorg voor een duidelijke tijdsplanning. Wanneer serveer ik wat? Wanneer moet wat uit de diepvries gehaald worden? En wanneer moet wat in de pan of op het vuur? Gelukkig zijn er bij een high tea heel wat koude gerechten die je op voorhand op tafel kan zetten. Zo koop je jezelf wat tijd op de dag zelf.

Het oog wil ook wat

Het oog wil ook wat

De presentatie is bijna even belangrijk als de smaak. Denk dus zeker na over hoe je de gerechten presenteert. Sommige gerechten serveer je misschien nooit in zo veel kleine porties. Bedenk op voorhand een mooie manier van presenteren en houd hierbij rekening dat de hapjes verspreid moeten kunnen worden over de verschillende tafels.

Vele handen maken het werk licht

Vele handen maken het werk licht

Je hebt misschien wel de leiding genomen over deze high tea, maar je hoeft zeker niet alles zelf te doen. Heel wat bewoners staan waarschijnlijk te popelen om een handje toe te steken. Door ze te betrekken in het evenement bezorg je hen een onvergetelijke dag, en zijn sommige kleine klusjes sneller geklaard. Denk bijvoorbeeld aan servetten vouwen of bestek klaar leggen.