Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

André Claessens was instellingschef in Nossegem. Dat ligt middenin de Brabantse witloofstreek. Logisch dus dat witloof vaak terugkomt in zijn keuken. Meer zelfs. Samen met zijn directeur, André Aernoudt, gaf hij een inspirerend boek uit: Lof van het Loof.

Onze bewoners zijn echte smaakexperts: ze kijken enorm uit naar het eetmoment.

- André Claessens

Vanwaar komt het idee voor een boekje?

Vanwaar komt het idee voor een boekje?

Directeur André: “Onze bewoners zijn bevoorrechte getuigen van de ambachtelijke witloofteelt. We vonden het belangrijk hun verhalen op te tekenen en hun oude familierecepten te bewaren. Naast echte klassiekers vind je in ons boek ook heel verrassende witloofgerechten.” Chef André: “Een witloofdessert met ijs, bijvoorbeeld. Niet voor de hand liggend, maar wél heel lekker. Een waar succes!”

Hoe belangrijk zijn smaak en presentatie?

Chef André: “Daar besteden we veel aandacht aan. En terecht: we eten met onze mond, onze neus én onze ogen. Dat is voor ouderen niet anders. Directeur André: “Onze bewoners zijn experts van de goede smaak. Ze genieten enorm van het eetmoment. Daarom doen wij elke dag ons uiterste best om voor hen een smakelijke maaltijd samen te stellen.”