Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Wie minder eet, moet beter eten. Dat is hét motto van onze chefs, Frédéric en Patrice. Zij inspireren je rond dit thema met hun favoriete recepten voor fingerfood. Op het menu: koude en warme gerechten met veel aandacht voor individuele porties, zachte en krokante texturen. Én smaak, natuurlijk. Een masterclass in creativiteit: van voor- tot nagerecht!

Het plezier van frietjes eten met de vingers kan je makkelijk reproduceren.

- Patrice Jacquet

Zelfstandig(er) eten op het eigen tempo

Frédéric: “Ouderen voelen vaak eerst wat weerstand tegen fingerfood. Waarom? Ze zijn het niet gewend én ze zijn bijvoorbeeld bang om hun vingers te verbranden. Als ze merken dat ze zo op hun eigen tempo toch zelfstandig kunnen eten, zijn ze snel voor het idee gewonnen. Zeker als het gerecht mooi gepresenteerd is én als het goed afgekruid is met smaken die ze (her)kennen.”

Tips voor een gewijzigde structuur

Tips voor een gewijzigde structuur

  • Gerechten met gewijzigde textuur zijn geschikt voor warme én koude gerechten.
  • Voor een mooie textuur kan je ook met olie werken, dat duurt wel iets langer.
  • De ideale gewijzigde textuur respecteert de smaak van het product en kan op verschillende manieren gekruid worden.
  • Een gewijzigde textuur maakt kauwen gemakkelijker en brengt zo de eetlust terug.
  • Met gewijzigde texturen schotel je échte gerechten voor in plaats van een gemixte brij.