Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Speel met kleur en dressage

Speel met kleur en dressage

Mooi geserveerde maaltijden nodigen uit. Een gevarieerde kleurencombinatie en een aantrekkelijke dressage zijn echt een meerwaarde.

  • Selecteer geen monochrome ingrediënten: meer kleur oogt smakelijk(er).
  • Meestal schept het personeel de borden op. Brief hen via een (digitale) foto: zo zien ze hoe ze de borden best dresseren.
  • Pleit bij de directie voor een investering in servies. Eten uit een mooi bord is zoveel aangenamer.

Zorg voor sfeer en gezelligheid

Zorg voor sfeer en gezelligheid

Een sfeervolle tafel(decoratie), zachte muziek, een aangename temperatuur, comfortabele stoelen en goed gezelschap maken van de maaltijd een topmoment. Voor lawaai, drukte, (medische) behandelingen of storende geuren is er geen plaats aan tafel.

Presenteer (aangepaste) gerechten creatief

Presenteer (aangepaste) gerechten creatief

Ook voor bewoners met slikproblemen bepaalt het uitzicht van de maaltijd de eetlust. Herkenbaarheid is een must voor gerechten met een gewijzigde textuur. Wissel af tussen flans, mousses en quenelles … Siliconenvormpjes zijn een must have om de verschillende componenten van een gerecht creatief te presenteren.

Lees meer