Speculoosbavarois met kruidige gelei van peren en granola

Ingrediënten
Bereidingswijze
-
melk 1.25 l
-
droge witte wijn 500 ml
-
citroensap 75 ml
-
suiker 125 g
-
steranijs 1 st
-
kaneelstok 0.5 st
-
puree van peren 700 g
-
granola van noten
Bereiding
-
Bereidingswijze
- Breng 2/3 de van de melk met de Solo aan de kook.
- Los de Crème Brûlée/Crème Renversée met de 125 gr Textuur Gelatine op in de resterende koude melk.
- Giet bij de kokende melk en de Solo, roer goed door en laat 3 min. zachtjes koken, voeg de speculooscrumble toe
- Laat afkoelen, zonder volledig te laten opstijven, roer regelmatig goed om.
- Klop de Solo Koken & Opkloppen half op en voeg de rest van de bereiding toe.
- Doe de bavarois in individuele vormpjes en laat opstijven.
- Breng de witte wijn met citroensap, suiker, steranijs en kaneelstok aan de kook, laat 30 min. trekken en passeer het geheel.
- Werk de puree van peren op met het witte wijnmengsel en voeg de 125 gr Textuur Gelatine toe.
- Haal de bavarois uit de vorm wanneer deze is opgesteven.
- Giet de gelée van peren bovenop de bavarois en werk af met de granola.