Varkensmedaillon met lenteboeket, dragonsaus, abdijbier en krieltjes

Ingrediënten
Varkensmedaillon met lenteboeket, dragonsaus, abdijbier en krieltjes
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding





Ingrediënt naam
Bereiding
-
vetstof 300.0 g
-
varkensmedaillon 1.5 kg
-
prinsessenbonen 800.0 g
-
bloemkoolroosjes 800.0 g
-
parijse champignons 800.0 g
-
Water, voor kruidenglacering 750.0 ml
-
Peterselie, fijngehakt 50.0 g
-
gehakte kervel 50.0 g
-
vetstof 100.0 ml
-
krielaardappelen, gekookt in de schil 2.0 kg
-
sjalotten fijngesneden 75.0 g
-
donker bier 350.0 ml
-
water 1.25 l
Bereiding
-
Bereiding
- Verhit de rest van de Phase en bak er de champignons goudbruin in aan.
- Stoom de groenten tot ze gaar zijn en doe de groenten in de braadslede met de gebakken champignons.
- Voeg een beetje water en Kruidenglacering toe en roer alles goed om tot de groenten mooi geglaceerd zijn.
- Werk de groenten af met de peterselie en de kervel.
- Stoom de krielaardappelen tot deze gaar zijn.
- Stoof de sjalotten aan in het vet van het vlees.
- Blus met het bier en voeg het water toe, laat tot 1 l inkoken, passeer door een fijne puntzeef.
- Breng het geheel aan de kook en voeg al roerend de Gebonden Kalfsjus toe.
- Breng terug aan de kook gedurende een 5 tal min. tot de volledige binding is verkregen.
- Werk de saus af met Dragon en dragonblaadjes en voeg Geconcentreerde Runderbouillon toe.