Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Tortellinipasta

Vulling voor de Tortellini

  • olie
  • selderij, wortel, ui, laurierblad
  • ‘pulled’ osso buco-rundvlees 500.0 g
  • Peper en zout
  • mortadella Bologna 100.0 g
  • parmaham 200.0 g
  • beenmerg van rundvlees 100.0 g
  • nootmuskaat, naar smaak
  • Parmezaanse kaas 100.0 g
  • eieren 2.0 st

Gemarineerd Kweeperen

  • hele kweeperen 3.0 st
  • goede Italiaanse wijn 500.0 ml
  • suiker 100.0 g
  • cacaobonen 2.0 st
  • peper 10.0 g
  • citroenrasp
  • salie
  • rozemarijn

Parmezaanwater

  • parmezaan, gemalen 200.0 g
  • Mineraalwater 300.0 g

Finishing

  • boter
  • parmezaan, gemalen
  • olie
  • fijngehakte hazelnoten
  • Syrha- en Kikunablaadjes

...

Bereiding

  1. Tortellinipasta

    • Meng de 00-bloem met het dubbel gemalen griesmeel, de eierdooiers en de hele eieren. 
    • Doe dan de Knorr Professional krachtige groentebouillon en witte wijn bij het deeg en verplaats het deeg naar een mengkom. 
    • Kneed het mengsel totdat je een glad deeg krijgt.
    • Verdeel het deeg in twee delen: een deel kleur je met houtskool en het andere deel met Krachtige Groentebouillon
  2. Vulling voor de Tortellini

    • Maak in een pan een basis van olie en de in kleine blokjes gesneden selderij, wortel en ui 
    • Voeg het osso buco-rundvlees toe en bak het mengsel op hoog vuur.
    • Breng het op smaak met het laurierblad, zout en peper en sprenkel er tot slot de Knorr Professional Authentieke Runderbouillon overheen.
    • Laat het ten minste 2 uur sudderen en daarna afkoelen. 
    • Hak met een vleesmolen de volledige inhoud van de pan, ook de groenten. 
    • Hak de mortadella Bolognese en de Parmaham fijn en voeg aan het mengsel het beenmerg, de geraspte nootmuskaat, de Parmezaanse kaas en de eieren toe. 
    • Verdeel het deeg in 2 delen, waarbij je de helft verkleurt met de plantaardige houtskool
  3. Gemarineerd Kweeperen

    • Schil de kweeperen, snijd ze doormidden en verwijder de pitjes.
    • Doe de peren in een vacuüm-kookzak en voeg de wijn, suiker, cacaobonen, lange peper, citroenrasp, salie en rozemarijn toe.
    • Sluit de zak bij 99,9% en laat deze ongeveer 40 min. stomen in een stoomoven.
    • Laat vervolgens afkoelen
  4. Parmezaanwater

    • Rooster de Parmezaanschilfers met een koksbrander. Doe ze vervolgens in een vacuüm-kookzak, voeg het mineraalwater toe, sluit de zak bij 99,9% en laat deze 2 uur stomen in een stoomoven op 65°C.
    • Open de zak en zeef het kookvocht.
  5. Finishing

    • Blancheer de pasta in kokend water en sauteer de pasta vervolgens in een pan met boter en salie.
    • Serveer de pasta met de gele en zwarte steentjes om en om.
    • Maak halve bolletjes met de kweeperen
    • Sprenkel het parmezaanwater over de borden en maak af met de garnering.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu