Menu
Punten

Laat mij je saus proeven en ik zeg wie je bent. Sauzen maken is een ware kunst. Vroeger waren er zelfs ‘sauciers’ die zich specialiseerden in dit edele ambacht. Ook vandaag bepaalt een saus het slagen van een gerecht. Zeker in de eindejaarsperiode, wanneer mensen uitgebreid de tijd nemen om te tafelen, kan een lekkere saus niet ontbreken op jouw menu. Verras je klanten met de lekkerste feestelijke sauzen!
 

De verschillende functies van saus

Een saus maakt of kraakt je gerecht. Het verbindt alle elementen op je bord, verbetert de smaak en voegt diepgang toe. Daarnaast zorgen sauzen ook voor extra kleur op het bord: denk maar aan een lekkere Indische curry. Tot slot moet een saus ook voor de nodige textuur zorgen.

De klassiekers van Auguste Escoffier

De Franse chef-kok Escoffier hebben we niet alleen te danken voor recepten zoals de Tournedos Rossini, de pêche melba of de crêpe Suzette. Hij werkte ook vijf grote basissauzen, of moedersauzen, uit. Die vormen de basis van de klassieke keuken: Béchamel, Velouté, Hollandaise, Demi-glace en Tomatensaus.

Saus en feestelijke bijgerechten

Saus en feestelijke bijgerechten

Download ons handig receptenboekje met een nadruk op sauzen voor bij wild- of eindejaargerechten! Ook aan allergenenvrije sausinspiratie is gedacht!

Download nu

Ook sauzen zijn modegevoelig

Net zoals alle elementen in de gastronomie, zijn ook sauzen onderhevig aan modetrends. Vandaag de dag zien we een terugkeer naar de zware sauzen van weleer, toch blijven de meeste gasten de voorkeur geven aan lichte sauzen. Ook Japanse smaken doen het goed: soja, teriyaki, ponzu … Complexe, pittige sauzen op basis van chipotle of jalapeñopepers doen het dan weer goed bij een jonger publiek.

Back to basics

Back to basics

Welke saus je ook wilt maken, de basis is en blijft een goede fond. Die herken je aan het gebruik van kwalitatieve grondstoffen en het volgen van de juiste bereidingswijze.

Gelukkig zijn er vandaag de dag heel wat producten die drukbezette chefs een handje helpen. Met de Knorr Professional Fonds en Knorr Fonds de Cuisine ben je klaar voor elke culinaire uitdaging!

Bestel hier!

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu