![Stap 1: Mix het basisgerecht Stap 1: Mix het basisgerecht](/nl/inspiratie-voor-chefs/collectiviteiten/fingerfood/textuur/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice/image.img.jpg/stap1.jpg)
Stap 1: Mix het basisgerecht
- Niet te lang, niet te kort (minimum 30 seconden).
- Let erop dat de temperatuur van wat u mixt niet hoger is dan 39°C, anders binden de eiwitten zich en verandert de textuur.
![Stap 2: Verrijk de textuur Stap 2: Verrijk de textuur](/nl/inspiratie-voor-chefs/collectiviteiten/fingerfood/textuur/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy/image.img.jpg/stap-2.jpg)
Stap 2: Verrijk de textuur
- Emulseer de mix met water, bouillon of een vetstof.
- Voeg de juiste verhouding Knorr Bereiding voor Terrines, Soufflés en Gratins toe.
![Stap 3: Laat langzaam garen Stap 3: Laat langzaam garen](/nl/inspiratie-voor-chefs/collectiviteiten/fingerfood/textuur/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy_1389894066/image.img.jpg/stap3.jpg)
Stap 3: Laat langzaam garen
- Zet uw bereiding al dan niet afgefilmd in een vorm in de stoomoven.
- Laat langzaam garen op 80 à 90°C. De voordelen? Er vormt zich geen korst, de voedingswaarde blijft beter bewaard en de stolling is gelijkmatig en glad.