Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Verrot goed: fermenteren

Fermenteren is een proces waarbij je met bacteriën, schimmels en gisten een voedingsmiddel maakt. Geen wonder dat fermenteren een hit is onder chefs. Ook aan de slag? Ontdek hoe je in vijf stappen zuurkool maakt.

No waste: fermenteren in 5 stappen

  • Snijd de overgebleven groente fijn.
  • Bestrooi de groente met grof zeezout.
  • Stop de groente in een schone, afsluitbare glazen pot.
  • Laat de pot één tot drie dagen staan op kamertemperatuur.
  • Verplaats de pot dan naar de koelkast. Na ongeveer 10 dagen is de zuurkool klaar voor je menu.

Meer tips & tricks tegen voedselverspilling?

Download de app ‘Stop verspilling’ van Unilever Food Solutions en verminder je afval tot 20%.

Download nu ook het 'Soup Around the World'-receptenboek, boordevol inspiratie, recepten en tips!

Fermenteren