Menu
Punten

Omdat het aantal flexitariërs jaar na jaar toeneemt, moet je er als chef of foodprofessional voor zorgen dat je keuken op hun plant-based voorkeuren aangepast is. Met deze handige tips & tricks kan jij alvast je ontdekkingstocht doorheen de keuken van de toekomst aanvatten.
 

  1.  ‘Vegetariseer’: maak een alternatieve versie van vleesgerechten. Zowat elk vlees- of visgerecht kan je omtoveren tot een heerlijke plant-based versie. Flexitarisch koken hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn. Vervang een hamburger bijvoorbeeld door een vegetarische variant. Uiteraard zorg je ervoor dat je de panklare The Vegetarian Butcher™ NOBeef Burger in plantaardig vet (zoals Phase) bakt in plaats van dierlijk vet! Dankzij de nieuwe productlijn van The Vegetarian Butcher™ zal het binnenkort zelfs mogelijk zijn om aan vegetarisch burgervlees in deegvorm ook groenten, tofu of andere accenten toe te voegen.

  2. Inventariseer je aanbod en bekijk wat er beter kan. Heb je in jouw zaak al een saladbar die zich hoofdzakelijk richt op groentenliefhebbers? Dan vinden zij het vast een meerwaarde om hun saladbowl of bord uit te breiden met extra toppings zoals bijvoorbeeld The Vegetarian Butcher™ NOChicken Nuggets of The Vegetarian Butcher™ NOChicken Chunks. Verwerk deze toppings nog niet in de salades, zo blijft je saladbar toegankelijk voor iedereen. Ook jij doet als ondernemer een gouden zaak: hoe smakelijker de aangeboden toppings eruit zien, hoe waarschijnlijker dat gasten ervoor zullen zwichten en hoe groter jouw marge op het einde van de dag zal zijn.

  3. Wees creatief. De flexitatische keuken draait precies om vrijheid. Die ongedwongenheid moet je als chef aangrijpen om nieuwe experimenten aan te gaan. Laat klassieke concepten los en probeer nieuwe gerechten te bedenken met diverse ingrediënten en kooktechnieken in spannende combinaties... Indisch, Mexicaans, Thais, Chinees: the sky is the limit. Probeer je daarbij niet noodzakelijk vast te pinnen aan de conventies van een volwaardig gerecht. Ook in hapjes en snacks (denk aan een wrap of een taco) zijn heel wat combinaties mogelijk. Voor veel consumenten is need for speed noodzakelijk na een werkdag en zo creëer je convenience voor je gast. 

  4. Vervang vlees waar nodig. Dankzij het kwaliteitsgamma van The Vegetarian Butcher™ kan je het vlees in een vleesgerecht eenvoudig vervangen door een vleesvervanger, zoals bijvoorbeeld The Vegetarian Butcher™ NOMince gehakt in een pastasaus. De smaak van het plant-based gehakt bewijst dat je niets hoeft te missen wanneer je vlees één of meerdere keren per week achterwege laat. 

  5. (h)Eerlijk puur. Jaap en zijn team kozen voor natuurlijke bestanddelen en houden het graag puur, dat is meteen de reden waarom soja vaak in hun producten voorkomt. Zo wordt geopteerd voor smaak, bite, structuur én voedingswaarde. Ook de overige ingrediënten krijgen de tijd om te groeien in hun natuurlijke omgeving én tijdens het juiste seizoen. Het assortiment van The Vegetarian Butcher™ is daardoor heerlijk sappig en amper te onderscheiden van dierlijk vlees. Test de producten vandaag nog uit en veroorzaak minder dierenleed terwijl je samen met je gasten de ecologische voetafdruk verkleint.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu