Menu
Punten

The Vegetarian Butcher™ heeft net een nieuwe slagersklassieker gelanceerd: een veganistische rauwe rundvleesburger, namelijk de Raw NoBeef Burger. De bereiding in de pan, op de grill en op de BBQ zorgt voor een grote variëteit voor alle soorten professionele chefs. Er waren meer dan 200 receptaanpassingen nodig om deze veganistische rauwe burger te creëren, maar de inspanningen waren de moeite waard. 

Burger battle Wout Bru vs. Stijn Gille

Please enter a video description

02:51

Burger Battle

Ready to rumble?! Wie gaat naar huis met de trofee voor de beste The Vegetarian Butcher™ Raw NOBeef Burger? In de smoky West corner staat chef Wout Bru en in de spicy East Corner, chef Stijn Gille van restaurant Mykene. Wie laat zich KO slaan? Check it out!

 

Wil je meer van dit?

Bekijk ook het filmpje van de burger battle van Jeffrey Devooght, chef Stoemp Deluxe VS Kris Gielen, chef Brasserie Sjeff! De nieuwe Vegetarian Butcher™ Raw NOBeef Burger is een hit bij onze professionele chefs!

Raw NoBeef Burger

Niet te onderscheiden

The Vegetarian Butcher™, Unilevers snelst groeiende merk, kondigt de nieuwe burger aan als een premium quarter pounder (113g) met een sappig, rauw uiterlijk, een rundsvleessmaak en een echte vleestextuur. "Dit product is zoals niets dat we ooit eerder hebben ontwikkeld" zegt Tim Warren, Hoofd R&D voor The Vegetarian Butcher™, "Het is het dichtst dat we tot nu toe bij dierlijk vlees zijn gekomen". De burger zal met verschillende gelokaliseerde namen in heel Europa worden gelanceerd (Nederland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, België, Spanje en Portugal). In Food Service zal hij de "Raw No Beef Burger" worden genoemd, terwijl in retail namen als "Ereburger" (NL) en "Patty on the Back" (EN) zullen worden gebruikt, omdat hij verband houdt met het vieren van prestaties en het brengen van eerbetoon. 

Het is het dichtst dat we tot nu toe bij dierlijk vlees zijn gekomen," aldus Tim Warren, Hoofd R&D voor The Vegetarian Butcher™.

Een waar eerbetoon

Met de lancering van de premium rauwe veganistische burger wil The Vegetarian Butcher™ een eerbetoon brengen aan vlees en vakmanschap, maar vooral aan diegenen die hebben bijgedragen aan de voedselrevolutie en de overstap van dierlijke naar meer plantaardige eiwitten. Hugo Verkuil, CEO van The Vegetarian Butcher™, zegt: "Als een echte slager, is het ons doel om een consistente stroom van relevante vlees-identieke producten te brengen die toonaangevend zijn in smaak, structuur en voeding. Onze rauwe burger is het meest recente voorbeeld van hoe ons team de heerlijke smaak en textuur van rundvlees heeft weten te vangen met plantaardige ingrediënten. Door een breed assortiment aan te bieden laat The Vegetarian Butcher™ vleesliefhebbers zien dat het niet nodig is iets op te offeren". 

Future Foods

Deze nieuwe productinnovatie is een belangrijke mijlpaal in Unilevers streven naar Future Foods. Een van de doelstellingen is een nieuwe jaarlijkse wereldwijde omzetdoelstelling van € 1 miljard uit vlees- en zuivelalternatieven op plantaardige basis, binnen de komende vijf tot zeven jaar. Unilevers "Future Foods"-ambitie heeft twee belangrijke doelstellingen: mensen helpen over te stappen op gezondere voedingsgewoonten en de milieu-impact van de wereldwijde voedselketen helpen verminderen. 

Raw NoBeef Burger

Over de nieuwe hamburger

De opbouw van de hamburger is vrij identiek aan die van dierlijk vlees. Voor de vlezige structuur wordt een combinatie van vier getextureerde plantaardige eiwitten gebruikt. Het recept is verrijkt met een vitamine B12/ijzer-mix om te voldoen aan de normen over voeding, gewicht en grootte. Slechts 13,9g vet (rundvlees heeft 20g - dat is 30% minder), 4,9 verzadigd vet (vs 8,5g - dat is 40% minder), 11,8g eiwit en een aanzienlijk hoger gehalte aan ijzer en vezels, vergeleken met dierlijk rundvlees. Al met al minder calorieën, minder vet (vooral verzadigd vet) en een vergelijkbaar zoutgehalte. En hoewel The Vegetarian Butcher™ zich in de eerste plaats richt op smaak en textuur, heeft het product ook een positieve impact. Als we kijken naar de levenscyclusanalyse, dan zien we dat in vergelijking met rundvlees dat afkomstig is van Britse weilanden (runderen), het product meer dan 90% minder invloed heeft op de opwarming van de aarde, 90% minder land gebruikt en 70% minder water verbruikt.

Bestel nu

Bestel nu

  • Op de grill of bbq: The Vegetarian Butcher™ Raw NOBeef Burger krijgt een heerlijk rokerige smaak als je ‘m grilt.
  • In de oven: bak op een ovenplaat in een voorverwarmde oven op 180° tot je een krokant korstje hebt.
  • In de pan: bak de burger tot hij een mooi krokant korstje heeft.

Bestel hier

Onepager Raw NOBeef Burger

Onepager Raw NOBeef Burger

The Vegetarian Butcher™ heeft net een nieuwe slagersklassieker gelanceerd: een veganistische rauwe rundvleesburger, namelijk de Raw NoBeef Burger. De bereiding in de pan, op de grill en op de BBQ zorgt voor een grote variëteit voor alle soorten professionele chefs.

Download
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu