Menu
Punten

Het zomerse weer van de afgelopen dagen schreeuwt om lekkere salades en frisse gerechten zoals tomaat-mozzarella. Maar welke mozzarellasoort moet je nu kiezen bij welk gerecht? Wat is eigenlijk het verschil tussen burrata, mozzarella en stracciatella?

Wie is wie?

Burrata is afkomstig uit Puglia in Zuid-Italië. De meest authentieke burrata wordt gemaakt met buffelmelk, maar met koemelk kan ook. Burrata wordt gemaakt van mozzarella. De eerste vormt namelijk het omhulsel van de tweede. De verse mozzarella dient dus als het ware als zakje voor een mengsel van room en fijne restanten van de mozzarella. Die restanten worden dan weer stracciatella genoemd, wat vrij vertaald versnipperd betekent.

Smaak en textuur

Door de room is burrata een stuk zachter van smaak. Heerlijk als aperohapje of als voorgerecht met wat citroenrasp, zout en goede olijfolie. Burrata eet je het beste zo of met een simpele tomatensalade erbij. Als je een kaas wil om ergens doorheen te scheppen of om te eten in combinatie met sterke smaken, is mozzarella dan weer een betere keuze.

Vind je de binnenkant van burrata het lekkerst? Koop dan voortaan enkel nog stracciatella. Die kaas bestaat uit stukjes mozzarella en verse room. Een goede stracciatella smaakt fris en licht zuur en is lekker in combinatie met een eenvoudige groene salade, een simpele pasta of op een zelfgemaakte pizza. Stracciatella is helaas een stuk moeilijker te vinden in de supermarkt, maar bij de groothandel of in een Italiaanse delicatessenwinkel verkopen ze de kaas meestal wel.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu