Menu
Punten

De maand mei en ‘plasticvrij’ zijn ondertussen onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Ook dit jaar moedigt de duurzame burgercampagne ons weer aan om één maand lang ons gebruik van wegwerpplastic drastisch te verminderen. Maar hoe pak je dat nu best aan in de keuken? Wij zetten de beste tips voor je op een rijtje!

Maak je tussendoortjes zelf

Het is natuurlijk makkelijk en snel om tussendoortjes in de supermarkt te kopen, maar die zitten bijna altijd verpakt in plastic. Maak je mueslirepen, koekjes of popcorn daarom deze maand zelf. Dat is niet enkel duurzaam, maar ook nog eens extra lekker!

Alternatieven voor plastic keukentoestellen

Ga op zoek naar alternatieven voor plastic keukentoestellen. Kies voor een glazen blender, zwier je sla in een doek in plaats van in een slazwierder en maak ijsblokjes met een vorm van roestvrij staal.

Afbeelding groenten

Koop vers en in bulk

Koop je groenten en fruit vers op de markt en leg alles meteen in je boodschappentas. Zo vermijd je overtollige plastic zakjes. Koop droge voeding zoals havermout, bloem of rijst in bulk.

Hergebruik wat je al hebt

Bewaar je producten bij voorkeur in potten van glas, porselein of roestvrij staal en hergebruik de plastic potjes die je al hebt. Heb je er toch nieuwe nodig? Haal ze dan in de kringloopwinkel!

Glazen bewaardoos

Bewaar groenten in een koele bergplaats of in de koelkast in gebruikte zakjes, rol ze in een vochtig gemaakte katoenen doek of bewaar ze in een glazen bewaardoos. Die laatste is sowieso een goede investering, want als je glazen doos ook tegen warmte en koude kan, kan je er ook restjes in invriezen.

Bedek met een bord

Restjes in de koelkast dekken we vaak af met folie, maar dat is helemaal niet nodig. Leg er gewoon een bord bovenop, dat werkt zeker net zo goed!

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu