Menu
Punten

Flexitarian verwijst naar het veranderde eetpatroon van de hedendaagse consument die minder, of soms zelfs geen vlees bestelt.

Hoe laat je jouw gasten in de praktijk kennismaken met een gevarieerde en gebalanceerde groentenkeuken? Aan de hand van een proteïneflip (de overgang van voornamelijk dierlijke naar plantaardige eiwitten als voedingsbron) ontdek je nieuwe klassiekers!

Flexitarian

1. Vertrek vanaf de proteïneflip

Door meer groenten, kruiden en planten in je gerechten te verwerken, zorg je voor een nieuw balans in je menu. Hoe begin je precies met een proteïneflip naar meer plantaardige eiwitten?

2. Pas de verhoudingen aan

De eerste stap naar meer groenten op het bord is snel gezet. Pas bijvoorbeeld de verhoudingen in een gerecht aan. Serveer kleinere porties vlees en verdubbel anderzijds de portie groenten, fruit of volkoren granen (pasta’s of rijstgerechten). Onderzoek van Wageningen University & Research wees uit dat de gastenwaardering gelijk blijft na een dergelijke aanpassing. Als chef neem je zo jouw sociale verantwoordelijkheid op.

3. Help je gasten op weg

Het overschakelen naar meer groenten op het menu is een kwestie van combineren. Zo kiezen bepaalde chefs ervoor om in hun uitgewerkte menuformules enkel met groenten en vis, schaal- of schelpdieren te werken. Willen gasten vlees bestellen, dan is dit nog steeds mogelijk, maar enkel à la carte – als service voor wie graag van een stukje vlees geniet. Als chef bewijs jij zo dat groenten minstens even smaakvol zijn als de populairste vleesklassiekers.

4. Pas je klassiekers aan

Belgische klassiekers zijn een vaste waarde op elke menukaart. Toch kan je bekende gerechten als stoofvlees, steak met frietjes of gehaktballetjes evengoed bereiden volgens de laatste flexitarian trends.

Stoofvlees met meer groenten?

Stoofvlees met meer groenten?

Minder vlees in je stoofvleesklassieker? Het kan!

Ontdek het recept

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu