Menu
Punten

De tijd dat vegetariërs lijngeobsedeerde geitenwollensokkendragers waren, ligt ver achter ons. Het publiek dat vandaag (af en toe) kiest voor plantaardige gerechten is divers, net als hun motieven en verwachtingen. De huidige consument blijft natuurlijk wel veeleisend en we zien dat er toch ook wel een verschillend keuze gedrag te bespeuren valt tussen de vrouwen en de mannen. Daarom creëerde bistrochef Wouter van der Vieren (Brabohoeve) voor onze groentechallenge originele seizoensgerechten met enerzijds een verfijnde ‘vrouwelijke’ touch en anderzijds een ‘mannelijke’ knipoog.

Voor de vrouwen ging onze chef resoluut voor een verfijnde aanpak, bomvol smaak maar ook gebaseerd op 2 authentieke brasseriehits namelijk salade waldorf en tartaar. Bij de keuze van de bijgerechten liet hij zich enerzijds leiden door het feit dat hummus zeer populair is bij vrouwen én door hun voorliefde voor dippen.

Hoofdgerecht: Tartaar van Knolselder

Hoofdgerecht: Tartaar van Knolselder

Knolselder is een echte wintergroente. Die wordt gekookt en aan elkaar geplakt met een dressing van mayonaise, yoghurt en Knorr Primerba Mierikswortel. Ik gebruik dezelfde garnituur als voor steak tartaar: augurken, kappertjes, pijpajuin, bieslook. En daar serveer ik een fris winterslaatje bij van appel en walnoot.

“Het is niet omdat het winter is dat je geen slaatje kan eten.”

Ontdek het recept

Bijgerecht: Curryhummus

Bijgerecht: Curryhummus

Voor wat extra schwung heb ik hummus gemaakt op basis van curry en kikkererwtenpuree. Met als geheime ingrediënten Knorr Primerba Curry en gemberolie: echte smaakmakers!

Ontdek het recept

Bijgerecht: Krokante zuurdesem chips met kruimels van feta

Bijgerecht: Krokante zuurdesem chips met kruimels van feta

Vrouwen zijn zot van dips. Mijn vrouw en mijn dochter toch (lacht). Het krokantje geeft een verrassende crunch en combineert perfect met de hummus en de tartaar van knolselder.

Ontdek het recept

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu