Spaanse tapas met hout, rook en vuur
Leer hoe je populaire Spaanse tapas kookt, met een focus op gegrilde en gerookte tapasrecepten. Schrijf je in voor deze GRATIS culinaire cursus en start met leren!
Een introductie
Leer de kunst van het maken van Spaanse tapas met chef-kok Dan Sherlock van het Spaanse tapasrestaurant aan Ember Yard in Londen. Hij laat je alle technieken, ingrediënten en apparatuur zien die je nodig hebt om de lekkerste tapas te maken, waarbij de nadruk ligt op grillen, roken en stapsgewijze instructies voor het maken van de sappigste stukjes varkensvlees.
Dit heb je nodig in de keuken
Neem een kijkje in de keuken van het restaurant aan Ember Yard terwijl chef-kok Dan Sherlock je de essentiële hulpmiddelen voor het maken van Spaanse tapas laat zien. Van de josper-oven tot de robata-grill, hij laat je zien wat de voordelen zijn van bereiden boven hout en houtskool.
Seizoensgebonden ingrediënten gebruiken
Leer hoe belangrijk seizoensgebonden ingrediënten en het gebruik van kwalitatieve ingrediënten zijn voor het maken van tapas, met de nadruk op Ibérico Presa: een duur stukje vlees dat speciaal wordt gefokt met de seizoenen in het achterhoofd.
Gegrilde octopus met chilidressing (deel 1)
Kijk hoe je de octopus, een typisch Spaans gerecht, voorbereidt door deze langzaam sous-vide te garen en hoe je een dressing maakt van chilipeper, knoflook en kappertjes.
Gegrilde octopus met chilidressing (deel 2)
Leer hoe je de langzaam gekookte, malse octopus grilt en het bijgerecht van kleine aardappeltjes, de dressing van chilipeper, knoflook, kappertjes en saffraan-aïoli maakt voor de perfecte combinatie van smaken en texturen.
Gegrilde Ibérico Presa met gekruide bloemkoolpuree (deel 1)
Leer hoe je gewone bloemkool omtovert in verschillende texturen: van gekruide puree tot gegrilde knapperige bloemkool als garnering bij de gegrilde Ibérico Presa.
Gegrilde Ibérico Presa met gekruide bloemkoolpuree (deel 2)
Kijk hoe je de Ibérico Presa bereidt op de robata-grill voordat je deze serveert met gekruide bloemkoolpuree en gegrilde bloemkoolroosjes.
Word lid van UFS!
- Receptinspiratie en praktische tips van onze UFS Chefs
- Ontvang gratis samples van onze nieuwste producten
- Spaar via jouw aankopen op de webshop voor gratis cadeaus