Menu
Punten

Deze nieuwe technieken maken van elke barbecue een unieke ervaring. Ze zorgen voor nieuwe smaaksensaties die elke gast zal weten te waarderen.

Smoken is het nieuwe grillen

Smoken is het nieuwe grillen

Deze eeuwenoude techniek is weer helemaal terug.

Roken kan je perfect op de barbecue en het is dé trend van het moment. Je laat de houtschilfers een uur of twee weken in water. Je legt ze dan op de hete kolen of je doet ze in een speciale smokerbox die je op de grill zet. Je kan ook meteen opteren voor een heuse BBQ smoker oven. Ideaal om een eendenborst of een stukje zalm te roken

Vlees noch vis

Vlees noch vis

Vegetarisch barbecueën, het lijkt een contradictie.

Vroeger moest je je als vegetariër beperken tot wat schijfjes komkommer, een hoopje geraspte wortel en als je geluk had een paar gegrilde groenten op een spies. Wij hebben een paar verrassende suggesties die zelfs de grootste vleeseters zullen verleiden!

OYFR, stijlvol outdoor cooking.

OYFR, stijlvol outdoor cooking.

OYFR is dankzij het unieke design een bijzonder stijlvol én veelzijdig kooktoestel. De kegelvormige vuurschaal heeft een brede, platte rand die fungeert als een zeer efficiënt kookoppervlak. De warmte straalt vanuit het midden naar buiten toe zodat één kookplaat meerdere kooktemperaturen heeft. Ideaal om verschillende gerechten tegelijkertijd te bereiden.

Wakker worden met BBQ.

Wakker worden met BBQ.

Een event ’s ochtends vroeg? Verras je gasten met een ontbijt BBQ! Wat dacht je van een heuse ontbijtburger met een briochebroodje en wat truffel mayonaise? Of verwen ze met een smoaked roasted eitje. Het kan allemaal.

Pik je graantje mee

Pik je graantje mee

De nieuwste trends op gebied van glutenvrije en/of gezonde bijgerechten?

Wat dacht je van een slaatje met freekeh, een jonge geroosterde tarwesoort uit het Midden-Oosten? Of heb je liever een bijgerecht met parelgort? Of ga je voor een salade op basis van glutenvrije boekweit? Deze “vergeten” graansoorten zijn niet alleen ontzettend voedzaam maar ook nog eens visueel aantrekkelijk én lekker.

Lees meer over deze graansoorten:

Freekeh

Freekeh

Freekeh is een graanproduct gemaakt van geroosterde groene tarwe en vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten. De tarwe wordt geoogst wanneer de korrel nog groen en zacht is. Voeg gewoon 1 deel freekeh toe aan 2 delen kokend, licht gezouten water. Laat 15 minuutjes zachtjes garen. Ideaal bij een stoofschotel of als vulling in tomaten, of koud in slaatjes, …

Parelgort

Parelgort

Parelgort is gepelde en geslepen gerst. Tot begin 20ste eeuw stond dit vaak op het menu in onze contreien, en kent nu een heuse revival. Parelgort wordt op dezelfde manier bereid als rijst. Is lekker warm als bijgerecht, of koud in slaatjes.

Boekweit

Boekweit

Boekweit: de vruchtjes van de boekweitplant lijken op graankorrels en worden ook op die manier verwerkt. Boekweit is dus geen graan en is bijgevolg volledig glutenvrij. Spoel voor het koken de boekweit grondig. Je hebt 1 deel boekweit nodig voor 2 delen licht gezouten water. Je maakt boekweit klaar zoals risottorijst of linzen.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu