Menu
Punten

Tijdens de zomer staan er bij jou weer heel wat tuinfeesten en vormsels op de planning. Hoe maak je als professional het verschil in catering? Eenvoudig is het niet, maar inspelen op – veranderende – behoeften bij jouw klanten is daarbij erg belangrijk. Wij helpen jou daarin graag verder. Door bepaalde bereidingstechnieken met nieuwe ingrediënten te combineren, krijgt jouw gerecht een wereldse touch. Iedereen lust bijvoorbeeld gefrituurde bitterballen, maar met wat groenten of scampi in tempurabeslag wordt een hapje zoveel spannender. Hieronder vind je een overzicht van vijf zomertrends voor feesten of events op locatie.

Boor nieuwe smaakregio’s aan

Boor nieuwe smaakregio’s aan

Ervaren chefs hebben een uitgebreid repertoire opgebouwd in de Italiaanse, Spaanse, Thaise en Mexicaanse keuken. Toch ligt er nog meer etnische rijkdom verscholen. Stel in samenspraak met je gasten een menu op dat volledig in het teken van een specifiek landen- of smaakthema staat.

  • Perzische stijl: Libanees, Marokkaans en Midden-Oosters
  • Mediterraanse zomernachten: Italiaans, Spaans, Portugees en Grieks
  • Aziatische ontdekkingen: Thais, Indonesisch en Japans
  • Amerikaanse flair: Zuid-Amerikaans, Latijns-Amerikaans en Creools 

Speel in op comfort

Speel in op comfort

Denk aan het comfort van jouw gasten en creëer een walking dinner waarbij ze hun handen vrij hebben om ook nog even van hun glas te nippen. Ideaal kunnen de hapjes staand verorberd worden met een vork of lepel. Een andere optie is dat je het bij fingerfood houdt: denk maar aan Mexicaanse taco’s, Chinese dim sums of Vietnamese springrolls. 

Bied keuzemogelijkheden en combinaties aan

Bied keuzemogelijkheden en combinaties aan

Het interessante aan de wereldkeuken is dat je een volledig arsenaal aan diverse éénpansgerechten uit alle windstreken kan aanboren. Denk niet alleen aan Spaanse Paëlla of Franse Bouillabaisse, maar ook aan Indische curries of Aziatische wokgerechten. Gasten kunnen naar eigen smaak combineren en voor jou als cateraar blijft er minder afwas over.  

Serveer gerechten op maat van flexitariërs en vegetariërs

Serveer gerechten op maat van flexitariërs en vegetariërs

Sinds enkele jaren zit het vegetarisch of vegan eetpatroon in de lift. Om jou van de nodige inspiratie te voorzien, hebben wij een receptenboekje opgesteld waarin groenten en kruiden de hoofdrol krijgen. Scoor bij je gasten met het recept voor een smeuïge risotto van spelt. Door de gerookte en zoete smaken van onze pulled mushroom zal bovendien geen enkele gast vlees missen. 

Pak uit met een originele versie van showcooking

Pak uit met een originele versie van showcooking

Er bestaan voldoende alternatieven mét showelement die de alledaagse barbecue doen vergeten. Installeer een Japanse Teppanyaki, Creoolse Jambalaya of Thaise wok; je zal merken dat de nieuwsgierigheid van je gasten instant wordt geprikkeld. 

Expert tip

Expert tip

Ook keukenwijsheid komt uit het Oosten! Ketjap Manis is een zoete ketjap gemaakt van sojasaus en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Ketjap Manis is onmisbaar in vele oosterse gerechten zoals Nasi, Bahmi en Saté en geeft een verrassende smaak aan jus, soepen en sauzen.

Bestel hier

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu