Menu
Punten

Knorr is koploper als het gaat over een duurzame aanpak voor ingrediënten. Alle leveranciers van Knorr zijn betrokken bij het duurzaamheidsprogramma ‘Zaaien voor de toekomst’. Dit programma, opgericht in 1997, zorgt voor verbeteringen op het gebied van de bescherming van de bodemvruchtbaarheid, beschikbaarheid van water, natuur en biodiversiteit.

We ondersteunen boeren en helpen hen om dit proces te versnellen door de ontwikkeling van individuele verbeterprogramma’s. De Knorr landbouw ingrediënten worden duurzaam geteeld. Ons doel voor 2020 is dat 100% van de landbouwgrondstoffen van duurzame bronnen komen. Duurzame ingrediënten zorgen namelijk voor de beste smaak van de Knorr soepen, sauzen en bouillons. 

Elk jaar wordt ongeveer 70% van het totale oppervlaktewater van de wereld gebruikt in de landbouw. Dat is niet alleen een enorme hoeveelheid, maar het onvoorspelbare weer door het veranderende klimaat kan de watertoevoer onbetrouwbaar maken. Het is dus nog belangrijker dan ooit om nieuwe manieren te vinden om water te besparen. Gelukkig hebben de boeren van Knorr een paar trucjes achter de hand. 

Boeren weten dat hoeveel water een gewas krijgt van grote invloed kan zijn op de uiteindelijke smaak, dus zorgen zij ervoor dat ze niet te weinig of te veel water geven. Om het precies goed te doen, gebruiken veel boeren meters om te meten hoe nat de grond al is en hoeveel meer water er nodig is. Een van onze oreganotelers in Turkije is het zelfs gelukt de opbrengst te verdubbelen door de hoeveelheid water te verminderen zodat landbouw met zorg veel voordelen kan opleveren. Knorr-boeren hebben slimme manieren ontwikkeld om meer uit elk gewas te halen. Zoals druppelirrigatie, waardoor planten de juiste hoeveelheid water krijgen die zij nodig hebben om smakelijke groenten voort te brengen. Deze technologie is voor het eerst ontwikkeld in de woestijnen van Israël waar boeren heel voorzichtig om moesten gaan met water. 

Knorr Manager Duurzame Landbouw, Andrea Granier, vindt dat water geven van cruciaal belang is voor de uiteindelijke smaak:

"Wij beoordelen onze groenten vooral op smaak, dus geven wij ze water zodat zij op hun best zijn als ze geoogst worden. Onze tomaten krijgen ongeveer een week voor ze geplukt worden geen water en zijn daardoor veel zoeter. Ook droogt het geoogste gewas sneller doordat er minder water in zit, dus zijn er nog meer voordelen."

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu