Menu
Punten

Kaliumchloride klinkt heel chemisch, maar komt van nature ook voor je in lichaam. Het geeft het product ook de zoute smaak, net zoals zout, maar heeft minder nadelige gevolgen voor het lichaam. Ter vervanging van keukenzout zijn er ook zoutmengsels te koop waarin een mengsel van natrium met kaliumzout aanwezig is.

Kaliumchloride komt van nature voor in melk, fruit, groeten en granen, en een verhoogde inname van kalium wordt aangemoedigd door de Gezondheidsraad. (Gezondheidsraad, Kalium; Achtergronddocument bij Richtlijnen goede voeding 2015, Nederland)

In 2016 publiceerde we een evaluatie van de mogelijke impact van zout (natrium) vervanging door kalium. Vervanging van natrium door kalium zou significant de kalium inname verhogen richting de aanbevolen dagelijke hoeveelheid, maar overschreid de veiligheidsrichtlijnen voor kalium niet. Deze bevindingen onderschrijven onze strategie om het veilig gebruik en de acceptatie van kalium aan te moedigen als zoutvervanger.

(Dietary Impact of Adding Potassium Chloride to Foods as a Sodium Reduction Technique, Published: 21 April 2016)

Zout productvergelijker

Zout productvergelijker

Deze handige productvergelijker helpt je alvast een eind weg in ons productassortiment

Download het overzicht
Zoutverlaging, een gedeelde verantwoordelijkheid

Zoutverlaging, een gedeelde verantwoordelijkheid

Het is belangrijk om te realiseren dat niet alleen Unilever Food Solutions zout moet verlagen. Ook andere fabrikanten moeten bijdragen. Naast de consument zelf, ook de retailers, restaurants, overheden die programma’s moeten opzetten, het Voedingscentrum heeft een taak in de voorlichting, wetenschappers, … we hebben allemaal een verantwoordelijkheid om samen de norm van 5g zout per dag te bereiken en als Unilever Food Solutions dragen we daar zeker ook ons steentje aan bij. We hebben als Unilever Food Solutions zeker een grote innovatiekracht en gaan graag de uitdaging aan om nog steeds lekkere & evenwichtige producten te blijven maken, maar dan met minder zout.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu