Menu
Punten

Kerst en oud en nieuw zijn mooie momenten om luxe uit te pakken. Maar na het feest volgt de kater want na de feestdagen rest in de horeca vaak een flinke omzetdip. Die is te verslaan door de omzet op peil te houden door slim met ingrediënten en aanbod om te gaan. 5 tips uit het seizoen.

1. Boerenkool

1. Boerenkool

Boerenkool is ontdekt als superfood. Daarmee slaan ondernemers in januari twee vliegen in één klap. De groente is in het seizoen en dus vriendelijk geprijsd en past perfect in het dieet van goede voornemens, lichtere kost en het verlies van de kerstkilo’s. Het is een perfecte basis voor bijvoorbeeld een salade niçoise of een gezonde caesarsalade. Neem deze salades en vervang de sla door boerenkool.

 

2. Gestoomde vis

De feestdagen zijn de tijd van luxe, overdadigheid en een dis met vaak rood vlees en zware sauzen. Daar kickt de consument nu dus liever even van af. Met gestoomde vis kun je heerlijk lichte salades of sandwiches maken die met Hellmann’s vinaigrettes of  Hellmann’s sandwichsaus perfect op smaak gebracht kunnen worden.

3. Veldsla

Veldsla is in het seizoen in deze tijd van het jaar. Deze zachte, nootachtige sla presenteert dankzij de kleine blaadjes en diepgroene kleur heel mooi en combineert perfect met walnoten (ook al zo’n gezondheidswonder), peer (ook al in het seizoen!) en blauwe kaas in een seizoenssalade met karakter.

4. Kool

4. Kool

Januari is de tijd dat een goedkoop product als kool in het seizoen is. Rodekool, savooiekool en wittekool, ze zijn nu op hun best. Combineer dat eens met de trend van oosters fingerfood en maak bijvoorbeeld Chinese dumplings met kool en varkensvlees. Of maak een Thaise curry met wittekool. Aziatisch streetfood met Belgische winteringrediënten combineert de wereldkeuken met de local trend.

5. Healthy workout meal

5. Healthy workout meal

Consumenten eten misschien wat minder buiten de deur meteen na de feestdagen, de gyms hebben wél de beste tijd van het jaar dankzij honderden nieuwe aanmeldingen van mensen die hun goede voornemens in de praktijk willen brengen. Maar die moeten ook eten. Bied een healthy workout meal met langzame koolhydraten en goede eiwitten en bedenk je eigen versie van de proteïneshake. Zo trek je de sportende mens over de drempel.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu