Menu
Punten

Steeds meer horecaconcepten zetten vol in op groenten en plantaardige eiwitten. Omdat het zo duurzaam en puur is, maar zeker ook vanwege de smaak! In Nederland loopt Amsterdam voorop. We presenteren je een selectie van toonaangevende vegan hotspots.

Vegan Junk Food Bar

Vegan Junk Food Bar

Hamburgers, rundvleeskroketten en kipnuggets maken plaats voor veganistische snacks. In de twee vestigingen van de Vegan Junk Food Bar kunnen fastfood lovers  hun hart ophalen. De eerste vestiging op het Starinkplein in Amsterdam-West was met zijn veganistische burgers zo’n groot succes dat er in oktober 2017 een tweede kleurrijke vestiging op het Marie Heinekenplein is geopend. In die tweede zaak draait het om plantaardige alternatieven voor pizza, tortilla en de zogeheten ‘wish & chips’.

JuiceBrothers

JuiceBrothers

Sinds 2015 lest het jonge team van JuiceBrothers de dorst met koudgeperste sappen van hoge kwaliteit op 5 verschillende locaties in Amsterdam.  Alle ingrediënten zijn puur en vrij van geraffineerde suikers. “Door de groenten en het fruit koud te persen blijven alle vitaminen en mineralen maximaal behouden. Hierdoor zijn onze boosters rijk aan antioxidanten,” volgens de JuiceBrothers.

Vegabond

Vegabond

Een intieme veganistische lunchroom en supermarkt gelegen aan de Leliegracht in het hart van Amsterdam. Het complete assortiment van Vegabond, wat ze koken én verkopen, is 100% vegan. De eigenaresse wil alle ingrediënten bieden voor een bewust en gebalanceerd plantaardig dieet. En daar horen ook de guilty pleasures bij! Dus kun je er ook altijd terecht voor smaakvolle vegan pizza’s en ijs.

Meatless District

Meatless District

Aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam Oud West opent Meatless District dagelijks haar deuren voor 100% plantaardige ontbijtjes, lunches, diners én borrels. Het menu wisselt met de seizoenen mee en de gerechten zijn waar mogelijk biologisch en huisgemaakt. Op de kaart vind je bekende klassiekers met een vegan touch zoals de Bagel Gravad Lax met gemarineerde tomaat als vervanger van zalm en de BLT-sandwich met aubergine in plaats van bacon.

DopHert

DopHert

Aan de Amsterdamse Spaarndammerstraat vind je DopHert Vegan Foods & Goods. Een winkel en restaurant in één. Gasten kunnen hier de hele dag genieten van veganistische verwennerijen: van een No-Tuna Bagel als ontbijt, tot een knapperige Bánh Mì voor lunch tot de Bibimbap als avondeten. Ook aan de zoetekauw is gedacht met een groot assortiment vegan taarten, die dus gegarandeerd vrij van lactose, ei en andere dierlijke ingrediënten zijn. De echte liefhebbers kunnen de taarten ook bestellen voor thuis.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu