Menu
Punten

Vegetarische en veganistische diëten zijn geen hype, maar een ontwikkeling. De bewuste consument eet minder vlees of zelfs helemaal geen dierlijke producten meer. Dat is niet een probleem, maar juist een enorme kans. Er zijn namelijk steeds meer producten op de markt die vlees kunnen vervangen zonder in te leveren op smaak en structuur.

Vleesvervangers van lupine.

Vleesvervangers van lupine.

Dit is een peulvrucht die, net als vlees, veel eiwitten bevat. Barbecueworsten en ‘kip’spiezen van lupine zijn bijna niet van vlees te onderscheiden. Een perfecte aanvulling op het assortiment voor de kritische consument die minder vlees wil eten, maar er wel erg veel van houdt. Lupineveredelaar De Vegetarische Slager verkoopt een breed assortiment aan vleesvervangers op basis van lupine. Zijn vegetarische Gehacktballen werden zelfs 3e in de Gouden Bal wedstrijd onder reguliere gehaktballen, georganiseerd door de Nederlandse krant De Telegraaf in 2013. Dus hiermee verras je zelfs de meest doorgewinterde vleeseters.

De producten van de Vegetarische Slager zijn ook in België verkrijgbaar op onze website.

Zeewier

Zeewier

Zeewier wordt genoemd als ‘land’bouwproduct van de toekomst. In Japan is het traditioneel heel gebruikelijk om wieren te eten. De voedingsstoffen van zeewier maken het een prima vervanger van vlees in ons dieet. Omdat het van nature al zilt smaakt, past zeewier ook nog eens in de ontwikkeling dat we steeds zoutarmer eten. Met dumplings gevuld met zeewier spelen lunchrooms in op de vraag naar Aziatisch fingerfood en de eerste burger van zeewier is al een feit.

Verkrijgbaar bij jouw visspecialist en de visafdeling van de grotere groothandels.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu