Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

+

Burger

  • quinoa 125 g
  • water 250 ml
  • ui, in ringen 1 st
  • groene paprika 0.5 st
  • rode peper 1 st
  • knoflookteentjes 2 st
  • kikkererwten 60 g
  • boekweitmeel 2 el
  • eieren 2 st
  • havermout 30 g
  • kurkuma 1 tl
  • sesamzaad 1 el
  • kerriepoeder 1 tl
  • komijnpoeder 1 tl
  • paprikapoeder, nevo 1 tl
  • gemberpoeder 1 tl
  • maisolie
  • nootmuskaat 0.5 tl

Dressing

  • mexicaanse saus 300 g

Opmaak

  • Leontines donker granenbrood
  • preischeuten
  • rode ui, in partjes
  • rucola
  1. Burger

    Kook de quinoa gaar in 250 ml water met groentebouillon. Laat afkoelen. Snijd de ui, paprika, rode peper en look fijn. Prak de kikkererwten met een vork. Meng de puree samen met de groenten, boekweitmeel, havermout, eieren, quinoa, sesamzaad en de kruiden tot een plakkerig mengsel. Vorm de burgers. Bak de burgers in een pan met hete olie. Draai ze pas om als de onderkant knapperig is. Eventueel kun je ze ook op een met olie bedekte bakplaat leggen en ze 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.

  2. Dressing

    Vermeng de ingrediënten voor de dressing.
  3. Opmaak

    Bestrijk een snede brood met de dressing, plaats hierop sla en de burger. Werk af met fijngesneden rode ui en preischeuten. Dek af met een met dressing bestreken snede brood.