Menu
Punten

Vegan wint aan populariteit. Het is dan ook dé foodtrend om op in te spelen. Maar hoe zet je nu – vlot en moeiteloos – veganistische gerechten op het menu? Start to Vegan met deze handige tips.

Waarom vegan in je restaurant?

Wist je dat vegetariërs en veganisten meestal de ‘vetostem’ hebben bij de restaurantkeuze? Wil een groep vrienden reserveren en is een van hen vegan? Dan valt een restaurant zonder vegan menu onverbiddelijk af. En laat er nu steeds meer flexitariërs, vegetariërs en veganisten zijn. Om nog maar te zwijgen van de mensen die omwille van hun gezondheid of geloof bepaalde productgroepen niet kunnen eten. Kun jij uitpakken met een diverse kaart? Dan spreek je vlot een héél breed klantenbestand aan.

Meer vegan op het menu

Neen, je hoeft niet meteen alles van je menukaart te schrappen. Niet heel je keuken hoeft plantaardig te worden, maar het is wél slim om voor elke menugang minstens 1 vegan optie te voorzien. Met deze 5 tips lukt dat in een handomdraai:

1. Vervang in plaats van te vernieuwen

Heel wat klassiekers vorm je vlotter dan je denkt om tot een veganistisch gerecht. In een vegan vol-au-vent kun je de kip ruilen voor een vleesvervanger, zoals ​​The Vegetarian Butcher NoChicken Chunks, en sojaroom in plaats van melk gebruiken. Je befaamde bolognesesaus krijgt dan weer een vegan make-over als je het gehakt vervangt door linzen of een vleesvervanger als The Vegetarian Butcher NoMince.

2. Ga voor volwaardig vegan menu

De tijd dat het volstond om snel een vegan gerecht te improviseren, ligt al lang achter ons. Je klanten willen een volwaardig vegan menu. Vandaag zijn er tal van vleesvervangende producten waarmee je lekkere vegetarische en veganistische gerechten kunt maken. En je kunt ook ingrediënten gebruiken met een van nature ‘vlezige’ textuur, zoals peulvruchten, champignons en aubergine.

3. Let op voor verborgen ingrediënten

Check en dubbelcheck: zitten er zeker geen dierlijke ingrediënten in je veganistische gerechten? Mogelijke valkuilen zijn vissaus, boter, dierlijke bouillon of honing. Gelukkig vallen ook die vlot te vervangen in een vegan menu. Denk maar aan sojasaus, olijfolie en groentebouillon, of kies voor een roux zonder boter.

4. Ga volop voor smaak

Vleesvrij betekent niet dat je hoeft in te boeten aan smaak. Bij veganistische gerechten zul je wel iets meer kruiden moeten gebruiken. Laat je inspireren door onze Knorr Intense Flavours waarmee je jouw recepten snel én succesvol afkruidt. Tip: vlees, vis en kaas hebben een typische umamismaak die de meeste plantaardige producten niet hebben. Je bootst hem makkelijk na met onze Roast Umami-smaakmaker.

5. Kleine details maken een groot verschil

Met enkele kleine aanpassingen trakteer je jouw gasten op een vegan menu dat af is – tot in de puntjes. Denk aan olijfolie bij het brood, plantaardige melk bij de koffie of vegan mayonaise bij de frietjes. Een attente extra die ongetwijfeld een positieve review oplevert.

Go vegan in je restaurant

Zie een vegan menu niet als extra moeite, maar wél als een extra kans om nog eens lekker artistiek aan de slag te gaan in je keuken. Speel met groenten, experimenteer met tofu of tempeh, en voeg peulvruchten à volonté toe. Creëer naar hartelust nieuwe veganistische gerechten of klassiekers met een twist. Wedden dat het in de smaak zal vallen? 

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu