Menu
Punten

Het is altijd een uitdaging om genoeg variatie aan te brengen in je menukaart en er toch voor te zorgen dat je niet teveel derving hebt. Zeker in het nieuwe normaal, waar de vraag naar gezonde gerechten toeneemt en jij met minder middelen voor meer omzet moet zorgen.

De omschrijving van een gerecht speelt voor een groot deel mee in de keuze van jouw gast. Je kunt jouw gasten hierin meer sturen dan je denkt! Ontdek hieronder 4 tips om aan de slag te gaan.


Tip 1: Zet vegetarische gerechten tussen de rest

Bijna 90% van alle buitenshuis bestelde vegetarische gerechten, worden volgens de Universiteit van Cambridge besteld door gasten die ook vlees eten. Het is dus goed om te weten dat ook jouw gasten waarschijnlijk voor een groot deel uit flexitariërs bestaat. Plaats je burger van De Vegetarische Slager daarom niet in een apart vegetarisch stuk of kader, maar zet ze tussen de rest van je hoofdgerechten op je menukaart. Zo worden ze vaker besteld. 

Tip 2: Smakelijke gerechten worden het meest gekocht

Om klanten over te halen om jouw vegetarische gerechten van de kaart te kiezen, helpen benamingen als ‘veggie’ of ‘vleesvervanger’ meestal niet. Geef aandacht aan een verleidelijke omschrijving van de smaak. Leg de focus dus op de smaak van het gerecht, bijvoorbeeld ‘knapperig’ in plaats van ‘vezelrijk’ of zeg iets over de manier van bereiden: ‘kort gegrilde tonijnsteak’ in plaats van ‘magere tonijn’.

Tip 3: Gebruik vegetarische en veganistische icoontjes

Geeft de productinformatie (vegan, glutenvrij, suikervrij etc.) niet weer in tekst, maar in heldere icoontjes.

Tip 4: Gebruik de juiste woorden

Gebruik de juiste woorden die een gerecht overheerlijk laten klinken. Knapperig, fris, vers, huisgemaakt… zoek de juiste term om net dát te beschrijven waar een gerecht zich mee onderscheidt. Leg de nadruk op de smaak en de manier van bereiden. Zorg ervoor dat je in de omschrijving dingen ‘toevoegt’, in plaats van de focus te leggen op wat het ‘niet’ heeft. Dus bijvoorbeeld ‘kort geglaceerde worteltjes’ in plaats van ‘worteltjes’.

Plant-based recepten

Plant-based recepten

Op zoek naar plant-based recept inspiratie? Bekijk dan eens onze receptenpagina.

Bekijk de recepten
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu