Menu
Punten

Maaltijdbezorging is een vak apart. Je moet met verschillende factoren rekening houden. Behoudt dit gerecht wel de kwaliteit tijdens een bezorging van 15 minuten? Hoe kan ik een klant verrassen, maar het mezelf niet al te moeilijk maken? Onze chef Edwin van Gent (SVH Meesterkok en Culinair Adviseur bij Unilever Food Solutions) heeft 2 populaire recepten van onze website uitgekozen en laat je met een paar simpele aanpassingen zien hoe je deze relevant kan maken voor zowel afhalen als bezorging.

Download jouw receptenkaarten

Ontdek ook onze recepten in video's

1. Poké bowl met zalm en wasabi mayonaise

Een poké bowl is een enorm trendwaardig gerecht en zeer geschikt voor thuisbezorging. Vervang de zalm door tonijn sashimi en je hebt een nieuwe variant op je kaart staan. Serveer de sushirijst in bakjes met daar boven op de verschillende garnituren. Bespaar tijd in je keuken door alle toppings willekeurig over de rijst te doen en het geheel vervolgens af te maken met de wasabi mayonaise. Serveer de opmaak, zoals de vinaigrette, wel apart. 

TIP: Vervang de zalm en wasabi mayonaise, door tofu en vegan mayonaise. Zo heb je een extra (vegan) gerecht op je menu staan zonder aanvullende handelingen.  

2. Pompoen risotto met gebakken paddenstoelen

Risotto is, net als een stoofgerecht, een prachtig gerecht om in de mise en place klaar te zetten en behoud de kwaliteit gedurende een bezorging. Met dit gerecht speel je daarnaast perfect in op het huidige seizoen. Kook de rijst niet te ver en koel de risotto basis snel terug. Maak de risotto pas op het laatste moment af. Op deze manier heb je een mooie basis en kan je er bijvoorbeeld ook gemakkelijk een ander gerecht van maken.

TIP: Risotto’s blijven, net als stoofgerechten, goed warm tijdens de rit naar de gast toe. Bij dit recept is het extra leuk (en handiger voor het bezorgproces) om alles apart in te pakken en bijvoorbeeld een handleiding bij te voegen, zodat het een restaurantwaardige belevenis wordt voor je klant.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu