Ontdek onze Food Cost Calculator & bereken je marge
Bereken eenvoudig jouw foodcost om de verkoopprijs te bepalen.
Waarom je food cost berekenen?
Het begrijpen van de basisprincipes van de kostprijsberekening is heel belangrijk om te:
- Weten welk voordeel er geraliseerd kan worden dankzij een gerecht dat je voorstelt aan de klant.
- Begrijpen hoe je jouw gerechten correct kunt prijzen om de beooge marge te behalen.
- Indentificeren welke ingrediënten een grote invloed hebben op jouw kostprijsberekening. Hierdoor weet je hoe je de kosten van een recept kan verlagen.
- Begrijpen wat de winstmarge is van elk menu-tiem. Met deze informatie beslis je strategisch wleke gerechten je in de kijker wil zetten door promotionele acties.
Waar vind je de Food Cost Calculator ?
De Food Cost Calculator kan je terug vinden bij elke recept dat je aanklikt op de receptenpagina. Gebruik onze Food Cost Calculator om je food cost, kost per portie, en marge te berekenen.
Meest bekeken recepten
-
Citrustijmsaus -
Schaaldierroomsaus met roze garnalen en prei -
Thaise gele currysaus -
Currysaus met yoghurt -
Armoricainesaus -
Perziksaus met tijm en rode wijn -
Bouillabaissesaus -
Veenbessensaus met pijnboompitten -
Japanse teriyakisaus -
Saus met kappers, ansjovis en tahin -
Picklessaus en zoete sherry -
Kalfsfilet met aubergine en misosaus -
Lavassaus met chorizo -
Oosterse saus met sake, limoenblad en zoete mirin -
Botersaus met viseitjes -
Truffelsaus met mosselen en garnalen -
Saus met ras el hanout en gekonfijte citroen -
Italiaanse saus met mosseltjes -
Basissaus met Knorr Garde d’Or Witte Wijnsaus en Hollandaise Saus -
Parelhoen met Indiase yoghurtsaus en groentebrunoise -
Risotto op zijn Spaans
Volg deze stappen om de Food Cost Calculator te gebruiken :
Stap 1. Zorg dat je ingelogd bent of maak hier een account aan.
Stap 2. Ga naar de receptenpagina en klik op het recept waar je de foodcost van wil kennen.
Stap 3. Klik op “Bereken de kosten van dit recept”.
Stap 4. Geef het aantal porties aan in de Food Cost Calculator (zoals bijvoorbeeld: 10 personen) met de gewenste verkoopsprijs van het gerecht op het menu (zoals bijvoorbeeld: €20)
Stap 5. Zet het recept eenvoudig naar je hand door de hoeveelheden van elk ingrediënt aan te passen. Je kosten zullen automatisch herberekend worden.
Stap 6. Als je een ingrediënt wilt toevoegen in de Food Cost Calculator voeg je onderaan de naam van het ingrediënt, de prijs per kilo en de hoeveelheid toe.
Stap 7. Wanneer je klaar bent met het invullen van de hoeveelheden krijg je automatisch de totale kosten van de ingrediënten en de kosten van één portie.
Stap 8. Sla de berekening van je gekozen recept mét eventuele aanpassingen heel eenvoudig op als pdf of print meteen het document.
Word lid van UFS!
- Receptinspiratie en praktische tips van onze UFS Chefs
- Ontvang gratis samples van onze nieuwste producten
- Spaar via jouw aankopen op de webshop voor gratis cadeaus