Menu
Punten

Wijting is de vis van het jaar 2019. Deze Franse klassieker is niet zo bekend in België en dat is onterecht. Het is een veelzijdige vis van bij ons uit de kabeljauwfamilie met mager en licht verteerbaar vlees. Ideaal dus om tijdens de feestdagen op je menu te zetten. Welke gerecht tover jij op het bord van je gasten?
 

Wijting in 1, 2, 3

Wijting is een goedkoop alternatief op kabeljauw. De vis kan tot 70 cm lang worden en leeft in het noorden van de Atlantische Oceaan en de Noordzee. Hij kan tot wel 20 jaar oud worden. De beste wijting vind je van juli tot en met februari.

Het ideale ovengerecht

Ook in de oven doet wijting het goed. Combineer met wortels en pompoen of met gekonfijte citroen en groene asperge.

Fish & chips? Yes, please! 

In het Verenigd Koninkrijk wordt wijting vaak gebruikt om fish & chips te maken. Maak een beslag met spuitwater en bier en bak de vis in olie gedurende 6 à 8 minuten tot hij mooi goudgeel is. Laat uitlekken op keukenrol en breng op smaak met zout. Lekker met frietjes en zelfgemaakte tartaar.

Het ideale kindergerecht

Kinderen houden niet van klassieke visgerechten, maar schotel ze fishsticks of visburgers voor en het bordje is snel leeg. Ook viscakejes met puree zijn een voltreffer. Op die manier kan jong en oud volop genieten van de feestdagen! 

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu