Menu
Punten

Al meer dan een eeuw is Slagerij Demeulemeester, gelegen te Zingem, Meester in smaak. De zaak werd opgericht door de overgrootvader van de broers Jo en Stefaan. Zij namen de zaak in 2006 over van hun vader. Sedertdien hebben ze alle trends zien komen en gaan. We polsen bij hen hoe zij het najaar en de eindejaarsfeesten tegemoet zien.

Meer info: www.slagerijdemeulemeester.be

De tapas zijn hier een hit. Klanten kopen en delen verschillende schotels voor 2 personen, dus dat is dan weer hun variant op de foodsharing.

Wat zijn de trends voor het komende seizoen bij jullie?

Onze klanten zijn behoorlijk conservatief dus heel grote veranderingen zien wij hier niet. Maar wat wel opvalt is dat er steeds vaker winterbarbecues worden georganiseerd en daar spelen wij graag op in. En voor het eindejaar zien we tot onze verrassing dat de opgevulde kalkoen weer helemaal de ster is van het feest. Om het onze klanten gemakkelijk te maken kunnen ze kiezen uit een al volledig bereidde en versneden kalkoen die ze enkel hoeven op te warmen. Of ze kiezen voor een halfgebakken kalkoen die ze enkele uren verder laten garen in de oven op 100°. Maar er zijn er natuurlijk ook die liever alles zelf doen, en da’s ook prima.

Is foodsharing al een trend bij jullie?

Onze slagerij ligt natuurlijk niet in het midden van de stad, dus het duurt wat langer vooraleer trends hier populair worden. De tapas zijn hier wel een hit en vaak gebeurt het wel dat klanten verschillende schotels voor 2 personen kopen en zo delen, dus dat is dan weer hun variant op de foodsharing.

Hoe bereiden jullie je voor op het eindejaar?

We geven sowieso een folder uit waaruit de mensen makkelijk kunnen kiezen. Daarnaast zijn onze zelfgemaakte rollades van bijvoorbeeld Mechelse koekoek, kalkoen of parelhoen bijzonder geliefd. Zelfs onze Mechelse koekoek met een zomerse vulling van gedroogde tomaatjes en mozzarella is op de feestdagen een topper. We raden hen dan ook aan om ons dragonsausje erbij te serveren omdat het zo’n lekkere combinatie is.

 

Slagerij Demeulemeester

Van sauzen gesproken, raden jullie hen sauzen aan of laat je de vrije keuze?

Het hangt er een beetje vanaf. Voor de eerder neutrale vleessoorten zoals kip, kalkoen of varkenshaasje laten we de keuze vrij. Bij andere gerechten geven we het advies om een bepaalde saus te kiezen omdat zo het gerecht beter tot zijn recht komt. Maar natuurlijk is de klant altijd koning, uiteindelijk kiezen zij de saus.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu