Menu
Punten

Chef Philip Van Hoornick streeft ernaar om ouderen smakelijke maaltijden te serveren voor meer eetplezier en een betere levenskwaliteit.

Ouderen ruiken minder goed, hun smaak gaat achteruit en soms hebben ze problemen met het innemen van voedsel. De oplossing: gebruik maken van de juiste consistentie en goede smaaksturing draagt er aan bij dat mensen weer met plezier van hun eten genieten.

“Smakelijk eten is een totaalbeleving"

“Smakelijk eten is een totaalbeleving"

Philip Van Hoornick: "Smakelijk en makkelijk hanteerbaar eten zorgt voor meer intake en minder kans op ondervoeding. En daar gaan we voor. Ik werk graag met Knorr Bereiding voor Terrines, Soufflés en Gratins om warme en koude gerechten aan te passen voor ouderen met kauw- en slikproblemen."

"Als u dit product in de juiste verhouding gebruikt, is het ideaal voor lekkere en mooi gepresenteerde softmeal en fingerfood toepassingen. U moet er alleen op letten dat u na het blixen of mengen de smaak opnieuw bijstuurt. Want eten is een totaalbeleving. In de eerste plaats moet het lekker zijn. Hoe ziet het bord er uit? Hoe wordt het geserveerd? Is het op temperatuur? Is de tafel mooi gedekt? Wordt er samen gegeten? Het ondersteunt allemaal de smaak. Smaak is 80% geur."

"Hoe ouder u wordt, hoe minder geur u waarneemt. De favoriete voorjaarsgerechten van ouderen zijn klassiekers: stoofpotjes zoals lamsragout en stoverij bijvoorbeeld. Die zijn op hun best de dag na de bereiding. Ik geef ze extra smaak met sjalotjes en ui, en met concentraties en variaties van kruiden op het juiste moment toegevoegd. Eerst tijm en laurier, de rozemarijn iets later en de kervel en peterselie op het einde. Zo komt alles tot zijn recht."

Smaakboosters

Smaakboosters

  1. Neem genoeg tijd voor de bereiding Zo kan de kruiding goed inwerken. Laat stoofpotjes staan tot de dag nadien.
  2. Werk op de juiste temperatuur Bak het vlees op 140-150° C: zo krijgt u een korst die het vlees extra smaak geeft. Gaar daarna verder op een lagere temperatuur.
  3. Zorg voor variatie en concentratie Werk met bouillons, maak een reductie voor een sterkere fond en een betere smaakbeleving.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu