Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Ingrediënten

+

Lamsvlees

  • lamsvlees voor stoofpot, 3cm op 3cm 1.2 kg
  • Uien, middelgrote 2 st
  • bloem 80 g
  • bier, zoet 75 cl
  • koud water 25 cl
  • takje verse tijm 2 st
  • laurierblaadjes
  • knorr runderbouillon 100 cl
  • honing 40 cl
  • balsamico 40 cl

Stoofpotje

  • wortelen 2.04 st
  • raapjes 2 st
  • aardappelen, schijfjes 4.29 st
  • courgettes 2 st

Opmaak

  • fijngesneden koriander, vers

Bereiding

  1. Lamsvlees

    Verhit de Solo en bak het lamsvlees 4 min. aan één kant op 150°C . Draai het vlees om en bak ook 4 min. aan de andere kant. Snijd de ajuin fijn, voeg toe en laat nog even meebakken. Bestrooi het geheel met bloem en roer goed tot alle bloem over het vlees verdeeld is. Blus vervolgens met bier en voeg water toe. Roer het aanbaksel op de bodem goed los en voeg de tijm en de laurier toe. Doe er daarna de Runderbouillon bij. Voeg ook de honing en de balsamico toe en breng alles aan de kook. Verminder op het kookpunt het vuur tot net onder het kookpunt.
  2. Stoofpotje

    Snijd de wortel, raap en aardappel in grote stukken en doe ze bij het stoofpotje. Voeg de Primerba Asian Pesto toe. Laat het stoofpotje 1 uur à 1,5 uur stoven zonder deksel. Voeg in de laatste 10 min. de courgettes toe. Let op dat het geheel niet aanbrandt. Voeg regelmatig wat water toe zodat u genoeg saus hebt.
  3. Opmaak

    Werk het gerecht af met de gehakte koriander.