Menu
Punten

Chefs weten dat de juiste saus elk gerecht naar een hoger niveau kan tillen. Deze drie zijn daar perfecte voorbeelden van. 
 

Bruine charcutièresaus

Bruine charcutièresaus

De bruine charcutièresaus wordt gemaakt op basis van een klassieke demi-glace, waar je mosterd en augurkjes aan toevoegt. Hij is uit geen enkele Franse bistro weg te denken, en wordt in la douce France steevast geserveerd met varkensvlees. Maar ook met een gepocheerd of gekookt ei is het een echte delicatesse.

Ontdek het recept 

Huzarensaus, rode saus

Huzarensaus, rode saus

Huzarensaus – of ‘sauce hussarde’, zoals de Fransen hem noemen – is een rode saus die zijn oorsprong vindt in de tijd van Napoléon. In die periode kwamen de Franse soldaten namelijk in contact met het Hongaarse leger, ook wel de Huzaren genoemd. De Hongaren, waarvan algemeen geweten was dat ze graag een stukje vlees lustten, hebben hun Franse kompanen toen waarschijnlijk geleerd hoe ze deze saus op basis van demi-glace, witte wijn en tomatenpuree moesten maken. Net als toen wordt deze saus vooral geserveerd met rood vlees.

Ontdek het recept 

St-Malosaus, witte saus

St-Malosaus, witte saus

Deze witte-wijnsaus werd beschreven door de grondlegger van de Franse keuken Auguste Escoffier in zijn boek ‘Le guide culinaire’. Hij werd genoemd naar de Bretoense zeestad Saint-Malo omdat hij heerlijk combineert met lokale vissoorten als kabeljauw of zeebaars.

Ontdek het recept 

Onmisbare toppers

Onmisbare toppers

Knorr Basissaus Espagnole Saus : 1 basis voor wel honderd bereidingen Knorr Basissaus

Tomatensaus : perfect vertrekpunt voor rode sauzen

Knorr Witte Wijn Saus : Onmisbaar in bereidingen met vis

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu