Menu
Punten

We werken continue aan het stapsgewijs verlagen van de zoutgehaltes in onze producten. Om chefs te helpen bij het maken van de betere keuze in het totale productassortiment, communiceren we nu bij onze producten of deze voldoen aan onze 5g zoutdoelstelling, zoals de Knorr Essentials Sauzen en Bouillons.

Hoe wij zout verlagen in onze producten

Hoe wij zout verlagen in onze producten

We nemen zoutverlaging mee elke keer dat we onze producten herformuleren. En als we nieuwe producten ontwikkelen worden onze zoutnormen direct in rekening mee genomen.

Zout heeft een eigen smaak, versterkt andere smaken en speelt een belangrijke rol in het bewaren van voeding. Als we dus zout verlagen in onze producten, moeten we er extra aandachtig voor zijn dat we niet inboeten op de smaak en/of kwaliteit.

We doen dit vooral door stapsgewijze vermindering, om de gasten en/of consumenten te laten wennen aan de nieuwe, minder zoute smaak. Dit is zeker belangrijk om te vermijden dat er zout wordt toegevoegd tijdens de bereiding of achteraf aan tafel. En dat werkt.

We bereiken onze zoutverlaging op verschillende manieren:

  • door onze producten te herformuleren om basis van wetenschappelijk onderbouwde criteria en dit stapsgewijs, in kleinere stapjes zonder dat het gemerkt wordt
  • door het gebruik van kruiden & specerijen, om het gedeelte zout te vervangen
  • en soms ook door het gebruik van zoutvervangers, alternatieven voor natrium-zouten, zoals bijvoorbeeld kaliumchloride.
Maximale zoutgehaltes in onze producten

Maximale zoutgehaltes in onze producten

We hebben per productgroep bepaalde criteria opgesteld om aan de maximale 5g per dag te komen. Hierbij werd rekening gehouden met de rol en bijdrage aan de dagelijkse inname, de smaak en de technologische haalbaarheid. Bijvoorbeeld voor soep hebben we als doelstelling gezet om niet meer dan 265mg natrium of 0,66g  zout per 100g soep te bevatten.

Voor knakworst is dat bijvoorbeeld 2g zout per 100g. Voor sauzen (bijv. mayonaise, ketchup) houden we 750mg natrium of 1,88g zout per 100g saus aan. Voor maaltijdsauzen (bijv. champignonsaus) hebben we als doelstelling om niet meer dan 340 mg natrium of 0,85g zout te bevatten per 100g saus.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu