Menu
Punten

Groente wordt steeds belangrijker, het aantal vegetariërs, flexitariërs en veganisten neemt toe. Wat je daarvan ook vindt, het getuigt van verstandig ondernemerschap om rekening te houden met deze groeiende groep. World Vegan Day is een mooi moment om een keer het roer om te gooien, voor een dag of langer, en het assortiment aan te passen.

En niet alleen de gast wordt blij van groenten, ook de ondernemer heeft hier voordeel van. De marge van groenteproducten is vaak beter dan die van vlees of vis.

  • Friturende bedrijven die met ossewit werken, zorgen deze keer voor plantaardige frituurolie en huisgemaakte snacks op basis van groenten. Het is even aanpassen, maar het wordt zeker gewaardeerd als een ondernemer bewijst rekening te houden met de voorkeur van zijn gasten.
  • Frieten zijn natuurlijk prima snacks voor deze doelgroep. Maar de begeleidende sauzen zijn vaak niet vegan-friendly. Met een beetje hulp van Google is een veganistische mayo echter zo gemaakt. Kijk bijvoorbeeld eens op http://www.evavzw.be. Een site gericht op consumenten, maar de receptuur kan prima als inspiratie dienen voor foodprofessionals.
  • TIP: De Hellmann’s Sandwich Sauzen zijn gemaakt met groenten en passen binnen vegetarische diëten. De varianten Red Bell Pepper en Zongedroogde Tomaat zijn zelfs volledig plantaardig en vegan-friendly.
  • Het najaar is de tijd van de aardse en umami-rijke vleesvervangers: paddenstoelen. Denk na over een mooie burger van paddenstoelen of een broodje paddenstoelenragout en zet deze special tijdens World Vegan Day tegen een weggeefprijs op de kaart. En deel het uiteraard ook met een goede foto op al je sociale media met #WorldVeganDay. Goodwill en aandacht zijn gegarandeerd.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu