Menu
Punten

Hoewel het weer het misschien niet helemaal doet vermoeden, is het barbecueseizoen klaar om van start te gaan. Wil je bij de eerstvolgende zonnestralen aan het grillen slaan? Zorg er dan voor dat je barbecue er ook klaar voor is. Met deze tips maak je je geliefde grill in een handomdraai klaar voor de zomer!

1. Soda

Ook al heb je er op dat moment misschien geen zin: je barbecue schoonmaken aan het einde van de zomer, bespaart je heel wat moeite aan het begin van het seizoen. Maak de kuip na je laatste feestje helemaal leeg en ga er met een zachte borstel even door.

Voor de grote poets van het rooster gebruik je best soda, dat is een krachtige ontvetter. Vul een teil met water en een rijkelijke portie soda, leg het rooster erin en  laat het er even in weken. Je zal zien dat de resten vet en vlees na een paar minuten vanzelf al loskomen. Met een schuursponsje kan je het rooster dan makkelijk helemaal schoon te maken.

Je geeft je rooster dat soda-bad dus bij voorkeur aan het einde van het grillseizoen, maar geen nood als je dat vergeten bent. Ook nu kan je met hetzelfde makkelijke trucje je barbecue summerproof maken.

BBQ vlees op grill

2. Aardappel en citroen

Je hoeft je toestel maar één keer per jaar proper te maken met soda, maar je reinigt hem best wél na elk etentje met een rauwe aardappel. Prik de aardappel op een vork en wrijf er dan mee over het rooster. Je zal merken dat de vetten en de restjes zo loskomen.

Ook met een halve citroen kan je restjes van beide kanten van het hete rooster halen. Het zuur zorgt ervoor dat de vetten makkelijk loskomen. Het is dan eenvoudiger om het afgekoelde rooster nadien met een borstel helemaal proper te maken.

3. Opbergen

Berg je barbecue na gebruik bij voorkeur binnen in de berging of onder een afdak op en hang er hoes over. Als de de barbecue buiten blijft staan, kan je voor gebruik best even het stof of het stuifmeel van bloemen in de buurt weghalen. Dat doe je heel eenvoudig met wat afwasmiddel.

Houtskool dat je nog over hebt van vorige jaren kan je blijven gebruiken, op voorwaarde dat je dat droog hebt bewaard. Is het toch nat geworden, start je best op met nieuwe houtskool. De oude kan je eventueel nog wel gebruiken om wat bij te vullen.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu