Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

De tijd dat vegetariërs lijngeobsedeerde geitenwollensokkendragers waren, ligt ver achter ons. Het publiek dat vandaag (af en toe) kiest voor plantaardige gerechten is divers, net als hun motieven en verwachtingen. De huidige consument blijft natuurlijk wel veeleisend en we zien dat er toch ook wel een verschillend keuzegedrag te bespeuren valt tussen de vrouwen en de mannen. Daarom creëerde bistrochef Wouter Van Der Vieren (Brabohoeve) voor onze groentechallenge originele seizoensgerechten met enerzijds een verfijnde ‘vrouwelijke’ touch en anderzijds een volle ‘mannelijke’ knipoog.

Mannelijk hoofdgerecht: Portobello met Westmalle

Mannelijk hoofdgerecht: Portobello met Westmalle

“Als je zoekt naar een groente met een vlezige structuur kom je
bij paddenstoelen uit. En portobello’s zijn ideaal om op te vullen. Dat heb ik gedaan door een vulling met ‘gehaktstructuur’ te maken: groenten en broodkruim op basis van uien, champignons, look en kruiden. Een echt smaakbommetje dat ook de maag vult. De authentieke stoofvleessaus met abdijbier, brood en mosterd heb ik behouden. Alleen de groentebouillon heb ik vervangen door vleesbouillon.“

“Ik ben heel de namiddag bezig geweest om de smaak
van die vulling op punt te zetten.”

Ontdek het recept

Vrouwelijk hoofdgerecht: Tartaar van Knolselder

Vrouwelijk hoofdgerecht: Tartaar van Knolselder

“Knolselder is een echt seizoensproduct. Die wordt gekookt en aan elkaar geplakt met een dressing van mayonaise, yoghurt en
Knorr Primerba Mierikswortel. Ik gebruik dezelfde garnituur als
voor steak tartaar: augurken, kappertjes, pijpajuin, bieslook. En daar serveer ik een fris slaatje bij van appel en walnoot.“

“Het is niet omdat het winter is dat je geen slaatje kunt eten.”

Ontdek het recept