Menu
Punten

De hamburger is een van de meest geliefde en iconische streetfoodgerechten. Het broodje of de “bun” werd het revolutionaire middel om de burger en ingrediënten zonder knoeien uit de hand te eten. De ontwikkeling van het broodje heeft niet stilgestaan. In deze Streetfood editie van Trends on Plate geven we je  6 heerlijke burgerbun-trends om jouw gasten te verrassen met een gourmet burger.

Burger buns

1. Alle kleuren van de regenboog

Wil je jouw burger écht een unieke instagrammable twist geven, dan is een gekleurde burger bun wel wat voor jou. Tegenwoordig zijn er broodjes op de markt in alle kleuren van de regenboog. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte burger of een rode bietenburger. Maar er zijn ook veggie wraps, gemaakt van spinazie, wortel of biet. Een smakelijk alternatief vol groenten. Dus laat je creativiteit de vrije loop en neem je gast mee in een uniek visueel spektakel. 

2. Over de topping

Naast kleuren met kleurstoffen kan je het broodje ook kleuren en op smaak brengen door kruiden te gebruiken. Een handvol rozemarijn, koriander of basilicum door het deeg en ‘voilà’. Een uniek broodje dat helemaal afgestemd is op de smaken van jouw burger. Heb je zelf niet de tijd of mogelijkheden om je hamburgerbroodje zelf te maken, dan kan je ook eens kijken naar het assortiment van Pastridor. Denk bijvoorbeeld aan de chili bun of black pepper bun van Pastridor. Zo geef je je burger een extra kick. 

3. Ik ga op reis en ik neem mee...

In elk land is het hamburgerbroodje een tikkeltje anders. Neem je gast mee op reis en laat hem nieuwe smaken ontdekken aan de hand van de lokale broodjes. Er is een grote verscheidenheid aan burgerbuns op de markt, waar je eindeloos mee kan variëren. Denk aan de krokante pretzel bun, de ovengebakken IJslandse Skyr bun of een Franse brioche bun. Welk land zet jij graag op de kaart in jouw zaak?

4. Brandmerk je bun

Wat is er lekkerder dan een burgerbroodje dat even op de grill heeft gelegen? Het geeft meteen een extra dimensie aan je burger. Als je dit op de grill doet waar ook ui, spek of burgers worden gebakken, dan krijgt het broodje een nóg rijkere smaak. Tegenwoordig zijn er ook broodjes verkrijgbaar die de grillstrepen al vooraf mee hebben gekregen. Dat is handig indien je geen grill bij de hand hebt én bespaart je tijd. Wil je écht iets unieks? Dan zijn er speciale broodstempels op de markt. Je kan jouw tekst of logo op een brandmerk zetten en dat in elke burgerbroodje branden. 

Streetfood Burgers & Skewers recepten zijn te vinden in het nieuwe Trends On Plate magazine

Streetfood Burgers & Skewers recepten zijn te vinden in het nieuwe Trends On Plate magazine

Ontdek in deze editie van Trends on a plate het geheim van streetfood. Boordevol exotische recepturen, handige technieken om jouw gerechten in streetfoodstijl te presenteren en tips van experts zodat jij van deze trend een succes kan maken in jouw zaak.

Download nu

5. Een bewuste keuze

Bewust en gezond eten is een van de trends binnen streetfood. De markt van “bewust” brood is flink geëvolueerd. Denk hierbij aan speltbrood, een oerbrood gemaakt van lokaal graan, een biologische brood, gluten- of lactosevrije burgerbroodjes of een vegan flatbread. Vandaag de dag is het dus mogelijk om mensen met een allergie of dieetwens blij te maken en toch kwaliteit te serveren. 

6. Mini is maxi 

Veel streetfoodgerechten zijn gemaakt om te delen. Want streetfood gaat ook over interactie en beleving. Als je bijvoorbeeld vier mini-broodjes op een plankje serveert en ze allemaal net anders aankleedt, kunnen mensen samen proeven en smaken ontdekken. Hoe leuk is het voor je gasten om samen te bepalen welk broodje nu precies het lekkerst is. En als niet iedereen dat allerlekkerste broodje heeft geproefd, bestellen ze echt wel nog een plankje.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu