Menu
Punten

Foodtruckfestivals maken streetfood van over de hele wereld populair. De kleine wereldse gerechten met authentieke smaken zorgen voor een ware smaakbeleving en maken van eenvoudige hamburgers of hotdogs een échte gourmet-ervaring. Zorg daarom dat je mee op de trein springt en houd je aan onze 5 regels om het perfecte streetfood te serveren. 
 

1. What you see is what you get

"What you see is what you get” is één van de belangrijkste slogans van streetfood. Daarmee bedoelen we dat streetfoodgerechtjes veelal voor de ogen van de gasten worden klaargemaakt of afgewerkt. Geen gesloten keuken maar direct zicht op de ingrediënten waarmee er gekookt wordt. Daarnaast is de manier van gerechten presenteren een belangrijk onderdeel. Plaats alle componenten direct zichtbaar zijn in de bowl, op het broodje of in het bakje.  

TIP

TIP

Vouw het broodje of de wrap niet helemaal toe. Laat wat ruimte om alle verse ingrediënten te tonen. Het is wel handig om dit in een vetvrij papiertje te serveren met een servet zodat het alsnog makkelijk gegeten kan worden.

2. Vertel een verhaal

Via storytelling neemt streetfood je gasten mee op culinaire ontdekkingsreis. Ze proeven meteen de smaak van vakantie. Vaak zijn het exotische recepten die geperfectioneerd worden of het zijn authentieke recepten die al generaties in de familie zitten. Deze authentieke verhalen kan je vertellen op je menukaart, borden in je zaak of laat het leven op social media. Het is een goede manier om mensen aan je te binden. Gasten komen hier écht voor terug.

TIP

TIP

Wat is jouw familierecept? En is het iets dat je zou kunnen verkopen in je zaak? Misschien komt er niet meteen een idee in je op, maar probeer eens outside-the-box te denken. Misschien is er een bepaald element dat je kan gebruiken? Of kunnen de gehaktballen op grootmoeders wijze dienen voor een maandelijkse suggestie?

3. Experimenteren kun je leren

Uit onderzoek is gebleken dat de consument streetfood het ideale type eten vindt om mee te experimenteren. Het is betaalbaar en de portie is niet te groot. Het is vaak multicultureel en geeft de restaurantbezoeker het gevoel om op vakantie te zijn. Toch is het belangrijk om het gerecht herkenbaar te houden. Als het te ver uit de comfortzone van de gasten ligt, bestelt niemand het. Dus een klassiek gerecht met een bijzondere twist of een exotisch gerecht met een aantal herkenbare ingrediënten is de sleutel tot succes.

TIP

TIP

Een goed voorbeeld van klassiek met twist zijn ouderwetste gehaktballen met een exotische twist met oosterse kruiden zoals ras el hanout. Rijg ze aan een spiesje en je hebt direct een streetfood uitstraling. Of breng een zalmburger op smaak met een pittige venkelsalade met koriander en sinaasappel voor een Thaise toets. Ontdek het recept hieronder. 

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu