Menu
Punten

Streetfood gaat niet alleen om gemak, maar ook om interactie en beleving. Het is daarmee multi-inzetbaar: zowel voor de haastige consument als voor de relaxte vriendengroep. En waar die haastige consument het liefst kiest voor een ‘eenhandsgerecht’, kiest een groep vrienden juist vaak voor gerechten die ze kunnen delen in het restaurant. Door het handige bitesized formaat leent streetfood zich perfect voor het uitproberen van verschillende kleine gerechten. Hieronder zetten we een aantal gerechten op een rijtje die perfect gedeeld kunnen worden. Zo maak jij je streetfood. 

Tasting platters

Tasting platters

Maak een grote schaal of proefplank met allemaal verschillende smaken. Bijvoorbeeld broodjes kun je hiervoor gebruiken: snijd hotdogs, hamburgers, bagels of sandwiches in kleine stukken en serveer ze op een grote plank. Of kies voor minibroodjes die je allemaal anders belegt, zodat je gasten samen kunnen proeven en smaken ontdekken. 

Midden-Oosterse mezze

De hippe variant van tapas: Midden-Oosterse mezze. Heerlijke hapjes, die zich perfect lenen om samen te delen. De veelzijdige Midden-Oosterse keuken biedt bovendien volop inspiratie voor vegetarische gerechten. Olijven, tabouleh, platbrood met verse hummus of baba ganoush, falafel, gegrilde groenten met een frisse (tzatziki)dip, halloumi, peppadews… leef je uit!

Streetfood skewers

Kleine spiesjes met verschillende ingrediënten zijn ideaal om te delen. Zo lang je de ingrediënten aan een stok kan prikken, is het geschikt. Maak ze met vlees, zoals saté of yakitori, of kies voor groenten, zoals een maiskolf of zoete aardappel. Daarnaast kan je dit alles op verschillende manieren bereiden zoals bakken, grillen of frituren. Denk bijvoorbeeld aan een spiraal van aardappel gefrituurd met speciale kruiden, kleine hotdogworstjes, Amerikaanse corndogs of groenten in tempurabeslag. Zelfs zoete gerechten kunnen aan een skewer, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Barfood

Een warme hapje blijft altijd in trek. Ook barfoodachtige items zoals kroketjes, gegrilde kip of nacho’s zijn perfect om te delen. Dat hoeven niet meteen old school snacks te zijn. Je kunt kroketjes of bitterballen ook een bijzondere vulling geven. Bijvoorbeeld met Portugese bacalao, Italiaanse truffel-risotto of Indonesische rendang. Serveer de verschillende kroketjes op een proefplankje, met bij elke kroket ook een unieke dip.

Streetfood mini's

Met streetfood kun je alle kanten op. Authentiek of internationaal, gezond of een vette hap… alles kan, als het maar past bij je doelgroep. Wil je deze gerechten een sociaal karakter geven? Serveer ze dan in miniformaat. Taco’s, minihamburgers, loempiaatjes, flammkuchen of pizza in punten, pinxtos, bruschettas, tapas.. je kunt het zo gek niet verzinnen, of je gasten kunnen het samen delen.  

Streetfood Burgers & Skewers recepten zijn te vinden in het nieuwe Trends on Plate magazine

Streetfood Burgers & Skewers recepten zijn te vinden in het nieuwe Trends on Plate magazine

Ontdek in deze editie van Trends on Plate het geheim van streetfood. Boordevol exotische recepturen, handige technieken om jouw gerechten in streetfoodstijl te presenteren en tips van experts zodat jij van deze trend een succes kan maken in jouw zaak.

Download nu

Bijgerechten

Ook de bijgerechten kun je zo serveren dat ze door je gasten samen gedeeld kunnen worden. Extra frietjes, coleslaw, sauzen, brood… het draagt allemaal bij aan de interactie. Serveer het in leuke schaaltjes voor een vrolijke streetfooduitstraling. 

Denk aan de presentatie

Hoe je gast het eten ervaart, hangt niet alleen af van de smaak. De presentatie heeft ook veel invloed. Geef die dus ook een fijne streetfoodsfeer mee. Serveer je gerechtjes op grote houten planken, presenteer de sauzen in mooie schaaltjes, gebruik zo veel mogelijk duurzame disposables… en vergeet de servetten niet! 


Streetfood draait om beleving. Naast de gerechtjes die je serveert, kun je ook met de bereidingswijze sfeer creëren. Chef-kok Jimmy van den Panhuysen leert je hoe je je gasten inpakt door te spelen met vuur, terwijl slager Luc de Laet je vertelt wat het geheim is achter een perfecte hamburger. 

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu