Menu
Punten

Streetfood gaat niet alleen om gemak, maar ook om interactie en beleving. Het is daarmee multi-inzetbaar: zowel voor de haastige consument als voor de relaxte vriendengroep. En waar die haastige consument het liefst kiest voor een ‘eenhandsgerecht’, kiest een groep vrienden juist vaak voor gerechten die ze kunnen delen in het restaurant. Door het handige bitesized formaat leent streetfood zich perfect voor het uitproberen van verschillende kleine gerechten. Hieronder zetten we een aantal gerechten op een rijtje die perfect gedeeld kunnen worden. Zo maak jij je streetfood. 

Tasting platters

Tasting platters

Maak een grote schaal of proefplank met allemaal verschillende smaken. Bijvoorbeeld broodjes kun je hiervoor gebruiken: snijd hotdogs, hamburgers, bagels of sandwiches in kleine stukken en serveer ze op een grote plank. Of kies voor minibroodjes die je allemaal anders belegt, zodat je gasten samen kunnen proeven en smaken ontdekken. 

Midden-Oosterse mezze

De hippe variant van tapas: Midden-Oosterse mezze. Heerlijke hapjes, die zich perfect lenen om samen te delen. De veelzijdige Midden-Oosterse keuken biedt bovendien volop inspiratie voor vegetarische gerechten. Olijven, tabouleh, platbrood met verse hummus of baba ganoush, falafel, gegrilde groenten met een frisse (tzatziki)dip, halloumi, peppadews… leef je uit!

Streetfood skewers

Kleine spiesjes met verschillende ingrediënten zijn ideaal om te delen. Zo lang je de ingrediënten aan een stok kan prikken, is het geschikt. Maak ze met vlees, zoals saté of yakitori, of kies voor groenten, zoals een maiskolf of zoete aardappel. Daarnaast kan je dit alles op verschillende manieren bereiden zoals bakken, grillen of frituren. Denk bijvoorbeeld aan een spiraal van aardappel gefrituurd met speciale kruiden, kleine hotdogworstjes, Amerikaanse corndogs of groenten in tempurabeslag. Zelfs zoete gerechten kunnen aan een skewer, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu