Menu
Punten

Wil je een terroirbereiding met forel op je kaart plaatsen, dan is het handig dat je onderstaande tips & tricks nog eens overloopt. Wij leggen je uit hoe je een gepaste techniek selecteert (en met welk resultaat), welke cuisson de voorkeur verdient en tussen welke sauzen en combinaties je zoal de keuze hebt. 
 

Technieken

  1. Gebakken in de pan. Bak je de forel op zijn velkant dan stijgt de warmte zachtjes naar boven zodat de forel bovenaan nog een glazig en sappig randje heeft zonder rauw te zijn. Door deze techniek behoud je met andere woorden de perfecte controle over je cuisson. Dit levert niet alleen een lekker resultaat maar eveneens een aangenaam mondgevoel op. Bovendien brengt het gebakken vel extra kleur in je bord. 
  2. Rollade: verrassend anders. Rol de forelfilet met guanciale (gedroogde varkenskaak) en savooikool en bak de roullade in de pan. Begin met guanciale, leg daarop de forelfilet en werk af met savooikool. Een andere optie is om de guanciale door lardo te vervangen, omdat lardo precies hetzelfde vetgehalte en een identieke kruiding (tegenover een beperkte hoeveelheid vlees) bevat. 

Saustips

Picklessaus

Picklessaus

Omdat forel een vette textuur heeft, kan ook de sausafwerking wel wat kracht gebruiken. Vooral gerookte en lichtzurige sauzen doen het goed in combinatie met forel. Sauzen die op hun zuur zitten hebben namelijk de neiging om de vette film af te breken en herstellen zo het evenwicht. Denk maar aan de volle en rijke smaken van een picklessaus.

Ontdek het recept

Vermouthsaus

Vermouthsaus

In een vermouthjus voegt de Knorr Professional Intense Flavours Citrus Fresh een gebalanceerde en ronde citrustoets toe aan je forelgerecht. Het mandarijnsap dat in deze mengeling zit, zorgt voor een gedoseerde zuurtegraad. 

Ontdek het recept

Ardense saus

Ardense saus

Ook een Ardense saus op basis van sjalot, champignons en ham zorgt voor een interessante afwerking bij forel. Gebruik Knorr Professional Gevogeltefond vloeibaar voor de vlezige smaken die vrijkomen uit de gekookte kippenbeenderen van deze fond. 

Ontdek het recept

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu