Terroir
Terroir: lokale producten op je kaart
Vandaag willen consumenten weten welke producten er op hun bord liggen en waar ze precies vandaan komen. Ook jij kunt als chef je voordeel doen door de natuur, het seizoen en Belgische terroirproducten bewust op je kaart te zetten. Speel in op de terroirtrend met natuurlijke producten die afkomstig zijn van artisanale spelers.

Terroir brochure
Speel in op de terroirtrend met natuurlijke producten die afkomstig zijn van artisanale spelers, zoals Mechelse koekoek, forel, asperges en lokaal lam. Natuurlijk hebben we in deze brochure ook aandacht voor de moeilijkheidsgraad van de recepten.

Terroir kalendar
Terroirproducten doe je het meeste eer aan als je ze gebruikt in het juiste seizoen. Hieronder vind je een handig overzicht van alle terroir producten en de periodes wanneer ze op hun best zijn.
Terroir recepten
-
Lamkotelet met wortel, tuinbonen, erwt en een lamsbordelaise -
Everzwijn, spek, witloof, een aardappelmousseline en een wildsaus -
Pladijs met garnaal, romanesco en bloemkool en een jus van waterkers -
Vlaswijting met broccoli, pompoen en een sabayon van peper -
Gebakken zalm met pomme cocotte en een jus vermouth met citrus fresh -
Witloof met walnoot en bieslook en een vinaigrette van prei en dragon -
Stoofpotje van asperges met spinazie, gepocheerd ei en dragon -
Mechelse Koekoek met wintergroenten en een jus fumé
Word lid van UFS!
- Receptinspiratie en praktische tips van onze UFS Chefs
- Ontvang gratis samples van onze nieuwste producten
- Spaar via jouw aankopen op de webshop voor gratis cadeaus