Menu
Punten

Aangezien deze koekoek een van de puurste en edelste raskippen is, frissen we gaartijden, originele sauzen en bijzondere smaakcombinaties op om dit product helemaal tot zijn recht te laten komen. 
 

Technieken

Ga je in de keuken aan de slag met Mechelse koekoek, pas dan ook je kooktechnieken op dit terroirproduct aan.

Op zijn geheel

Op zijn geheel

Om de eigenlijke smaak van een raskip als Mechelse koekoek zo veel mogelijk te bewaren, stop je de koekoek op zijn geheel in de oven. Je hoeft zelfs het karkas niet te verwijderen aangezien de beenderen en ingewanden extra smaak aan de bereiding toevoegen. Door de koekoek te roosteren, verkrijgt hij na verloop van tijd een krokant vel, wat voor een aangename crunch zorgt. 

Gestoomd

Gestoomd

Voor een rollade van Mechelse koekoek met lardo en savooikool gebruik je een stoomoven waarin je de opgerolde worst van kip en garnituren gaar stoomt. Op die manier blijven alle sappen van de kip bewaard. 

Raak geïnspireerd door het recept

Gaartijden

Gaartijden

Algemeen is het aan te raden dat je de koekoek in een oven van 200°C gedurende een tiental minuten laat aankorsten. Zorg daarbij voor een mooie coating met peper, zout en een vetstof  (Phase with Natural Butter Flavour) en verlaag de temperatuur na tien minuten. Hoe duidelijker de korst zich aftekent, hoe meer je de temperatuur verlaagt. De koekoek is klaar wanneer er helder vocht uit haar achterste komt.  

Bestel hier


De perfecte saus bij Mechelse koekoek

Om het smakenpallet van de Mechelse koekoek optimaal tot haar recht te laten komen, werk je qua saus best in de richting van aardse toetsen. De Mechelse koekoek bevat van origine zachte en nootachtige smaken. Je verkrijgt een mooie smaakbalans door deze kip te combineren met (geroosterde) groenten zoals pastinaak, aardpeer of spruitjes. 

1. Mechelse koekoek / ovengroenten / jus van eekhoorntjesbrood met vin jaune

1. Mechelse koekoek / ovengroenten / jus van eekhoorntjesbrood met vin jaune

Een jus van eekhoorntjesbrood met een afwerking van rauwe vin jaune zorgt voor een verfijnd resultaat bij een ovenbereiding van Mechelse koekoek. 

Ontdek het recept

2. Roulade van Mechelse Koekoek / Savooikool / Dragonsaus

2. Roulade van Mechelse Koekoek / Savooikool / Dragonsaus

In combinatie met Knorr Primerba Dragon kan je ook een dragonsaus voorzien. 

Ontdek het recept

3. Mechelse Koekoek / Jus fumé

3. Mechelse Koekoek / Jus fumé

Door het umami smakenpalet gebruik je als basis een gevogeltefond zoals de Knorr Professional Kippenfond vloeibaar.

Ontdek het recept

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu