Menu
Punten

Vlaswijting is een smakelijke maar onbekende vissoort. Daarom is het zo belangrijk dat je aan vlaswijting de aandacht geeft die hij verdient. 
 

Technieken

Aangezien vlaswijting veel sauzen en bereidingen kan verdragen, zijn de mogelijkheden schier eindeloos. Toch blijft het ook belangrijk om voldoende respect te hebben voor de pure essentie van deze vis. 

 

  1. Gebakken in de pan. Bak op het vel voor een heerlijk smaakresultaat. Door vlaswijting te bakken, definieer je zijn pure smaak. 
  2. Gepocheerd. Pocheer je vlaswijting in een court bouillon met fumet en aromaten. 
  3. Gestoomd. Haal het vel eraf bij deze bereiding. Hier is het aan te raden dat je voor een crunch in je aardappel- of groentebereiding gaat. 

Gaartijden

Neem je tijd voor een bereiding met vlaswijting. Korst je vis desnoods eerst in de pan aan voor je hem in de oven stopt. Op die manier zal de warmte zachtjes binnendringen zonder dat je vis overgaar wordt. 

Sauzen

Vlaswijting geeft de kans om te experimenteren met eerder gewaagde sauzen.

Vleesjusaus

Vleesjusaus

Durf surf and turf-gewijs te experimenteren met een vleesjus. Door de geroosterde en gerookte beenderen die in een kalfsjus zitten, geef je de typische maillard-smaak aan het geheel zonder dat de vlaswijting overpowered wordt. Dankzij een combinatie met bijvoorbeeld venkelzaad en sherry voeg je extra complexiteit en spanning toe.

Ontdek het recept

Sabayonsaus

Sabayonsaus

In principe past elke saus bij vlaswijting, tenzij de pure essentie van deze Noordzeevis erdoor dreigt verloren te gaan. Kies voor karakter en ga voor een saus met opgeschuimde textuur en een frisse vissmaak. Wat denk je van een sabayon van peper bij je vlaswijting? Een sabayon brengt namelijk luchtigheid en een eigen smaakdimensie met zich mee. 

Ontdek het recept

Schaaldierenfond

Schaaldierenfond

Ga steeds voor een gebalanceerd geheel met smaken die elkaar in evenwicht houden. Door bij een jus van Noordzeekrab voor een Knorr Professional schaaldierenfond te kiezen, voeg je een zoete toets aan een zilte bereiding toe. Andere smaakmakers kunnen dragon zijn (voor de fraîcheur), cayenne (voor de punch) of algen (voor een natuurlijke zouttoets). 

Ontdek het recept

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu