Menu
Punten

TIPS & INSPIRATIE

(S)maak het even gezellig als vroeger thuis

Kerst, de meest magische periode van het jaar. Ook voor je bewoners zijn de feestdagen hét moment om gezellig samen te zijn en om het leven te vieren. Zo krijgen de bewoners tijdens de kerstvakantie meer dan anders familie en vrienden op bezoek: een stemmige periode waar reikhalzend naar uitgekeken wordt, dus.

Zet een boompje op

Geen kerst zonder boom. Plaats een mooi exemplaar in de inkom, in de leefruimte én de eetruimte van de bewoners. Heel wat bewoners zullen graag helpen met het versieren van de boom.

Laat bewoners, familie en vrienden een klein (zelfgemaakt) verrassingscadeautje onder de kerstboom leggen. Iets dat kan dienen voor iedereen: een sjaal, een dekentje, een warmwaterkruik, koekjes of een zeepje zijn altijd fijn om te krijgen.

Speel kerstliedjes uit de oude doos: dat brengt de sfeer erin. Ook leuk: geef je collega’s letterlijk vleugels. Zo lijken ze nóg meer op de engelen die ze ongetwijfeld al zijn.

Kerstboom

Voorzie een voorraad kerstsnoepjes

Eten is een feest: het draagt bij tot de kerststemming. En tijdens het eindejaar mag het al eens wat meer zijn.

Bak bijvoorbeeld kerstkoekjes of speculaas die de bewoners kunnen versieren. Of laat ze kerstballetjes rollen uit marsepein, versierd met een laagje cacao of kokosschilfers. Lekker bij de koffie of bij de thee!

Trakteer eens met een glaasje bubbels of feestelijke mocktails als aperitief: een ouderwetse Virgin Kir Royal bijvoorbeeld, of een Rudolf Ice Tea.

Verras je gasten met een 3-gangen feestmenu

Onze chefs werkten alvast 2 volledige eindejaarsmenu’s uit met de smaak van thuis. De recepten vind je hier. Met een mooi vormgegeven menukaart en een feestelijke tafelversiering wanen je gasten zich vast in een sterrenrestaurant.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu