Menu
Punten

Heb je ook al zo vaak groenten en fruit moeten weggooien omdat ze er na enkele dagen slap, papperig of bruin uitzagen? Met deze 10 tips hou je je aankopen langer vers en is verspilling voortaan verleden tijd.

1. Treurige slablaadjes

Stop een paar velletjes keukenpapier in je zakje sla. Het papier zal de condens opnemen en zo voorkomen dat de sla papperig en slap wordt. Toch treurige slablaadjes? Blaas ze nieuw leven in door ze 5 tot 30 minuten – afhankelijk van je haast – in ijswater te weken.

Afbeelding van tros bananen

2. Bananen in een tros

Laat bananen zo lang mogelijk aan elkaar zitten. Bananen in tros worden minder snel bruin dan enkelingen.

3. Appel tussen aardappelen

Bewaar een appel tussen je aardappelen. Zo blijven ze langer stevig en gaan ze niet spruiten. Belangrijk om te weten is wel dat dit trucje bij andere groenten helaas niet werkt. Bewaar daarom de rest van je appels in de koelkast en niet in de fruitschaal. Je andere fruit zal langer goed blijven zonder appels in de buurt.

Afbeelding van kerstomaatjes

4. Uit de koelkast

Bewaar tomaten buiten de koelkast. In de koelkast kunnen ze niet verder rijpen en zal hun smaak en sappige textuur verloren gaan.

5. Bij kamertemperatuur

Ook avocado’s laat je het best rijpen op kamertemperatuur. Leg ze pas in de koelkast als ze rijp genoeg zijn, dan stopt het rijpingsproces namelijk weer. Eenmaal opengesneden worden ze het minst snel bruin als de pit er nog inzit en als je er een beetje citroensap op druppelt.

Afbeelding van champignons

6. In papier

Bewaar champignons in een papieren zakje in plaats van in een plastic doosje. Van plastic worden ze slijmerig, maar papier houdt ze droog en fris. Zijn je champignons té droog geworden? Spoel ze even in water en dan zijn ze zo weer als nieuw.

7. Als een bosje bloemen

Bewaar verse kruiden als een bosje bloemen in een glas water om te voorkomen dat ze slap worden. Is dat toch het geval? Snijd ze dan fijn, doe ze in een ijsklontjesvorm, giet er een scheutje olijfolie overheen en vries ze in. De volgende keer hoef je dan alleen maar een blokje te ontdooien.

Afbeelding van selder

8. Aluminiumfolie

Het gebeurt zelden dat je een hele stronk selder in één keer gebruikt. Om ervoor te zorgen dat de rest lekker vers en knapperig blijft, kun je de selder het best in aluminiumfolie in de koelkast bewaren. In plastic worden de stengels slap.

9. Luchtdicht

Bewaar rozijnen in een luchtdicht potje om te zorgen dat ze niet uitdrogen. Te laat? Ook nu is even spoelen met water de truc.

10. Azijn

Bessen zijn heerlijk en gezond, maar helaas ook duur en niet lang houdbaar. Was je bessen in een mengsel van 1/3 azijn en 2/3 water om eventuele schimmels alvast te doden. Droog ze daarna goed voor je ze in de koelkast bewaart.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu