Menu
Punten

Streetfood is een vaste waarde in de foodtrends. De afgelopen vijf jaar zien we steeds meer foodmarkets, foodhallen of zelfs streetfoodfestivals. Streetfood varieert van een klassieke burger met frieten tot een exotische amuse. Maar wat zorgt ervoor dat streetfood niet meer uit het straatbeeld weg te slaan is? 

Streetfood

Een echte klassieker

Als je denkt dat streetfood pas sinds een paar jaar bestaat, dan heb je het mis. Al sinds de Romeinse tijd vinden we dit culinaire fenomeen in het straatbeeld. Sterker nog, veel Romeinen konden niet anders. De onderste lagen van de bevolking woonden in klassieke appartementengebouwen en hier was vuur stoken verboden. Dus gingen ze de straat op om hun eten bij eetstalletjes te kopen. Zo aten ze warme kikkererwten of gebakken vis verpakt in papyrus om gemakkelijk mee te nemen. 

Buitenleven 

Tegenwoordig staat Azië bekend om zijn streetfood. Ook al speelt het daar al eeuwen een hoofdrol in het dagelijkse leven. Michelin deelde in Singapore zelfs aan twee streetfoodzaken een Michelinster uit. Geniet van een sterrenmaaltijd op straat bij Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle Stall of Hill Street Tai Hwa Pork Noodle

Wist je dat er in de stad Bangkok dagelijks meer dan 20.000 straatverkopers op de been zijn? Door het aangename klimaat vindt een groot deel van het leven buiten plaats en dit draagt bij aan het succes van streetfood in Azië.  

Zoveel landen, zoveel varianten

Ook hier in Europa zien we meer streetfood dan je denkt. Bijvoorbeeld fish and chips uit Engeland, frieten uit België, crêpes uit Frankrijk en churros uit Spanje. Elk land, stad of streek heeft al decennia zijn eigen specialiteit en dat maakt het juist zo veelzijdig en toepasbaar. 

Makkelijk en snel

Druk, druk, druk! Alles moet en kan vandaag snel en efficiënt. Streetfood is vaak een kleine bite, die makkelijk tussendoor kan. En daarom wint net die streetfood aan populariteit, want het past perfect bij onze steeds sneller wordende maatschappij. Er zijn genoeg opties om snel een bijzonder broodje of warme snack te serveren. 

Streetfood Burgers & Skewers recepten zijn te vinden in het nieuwe Trends on Plate magazine

Streetfood Burgers & Skewers recepten zijn te vinden in het nieuwe Trends on Plate magazine

Ontdek in deze editie van Trends on Plate het geheim van streetfood. Boordevol exotische recepturen, handige technieken om jouw gerechten in streetfoodstijl te presenteren en tips van experts zodat jij van deze trend een succes kan maken in jouw zaak.

Download nu

Glocal 

De hele wereldkeuken vinden we tegenwoordig om de hoek. Sterker nog, ondertussen haal je in je eigen stad een Vietnamese pho, een Koreaanse bao bun of een Mexicaanse wrap. Bij de jongere generatie hebben dergelijke exotische gerechten veel succes, zowel on- als offline. Want zeg nu zelf, een exotische burger of Aziatische salade ziet er toch veel aantrekkelijker uit dan de inhoud van de gemiddelde brooddoos. 

Allesweter

De consument maakt steeds bewustere keuzes, ook over eten. Of het nu gaat over de uiteindelijke bestemming van hun geld of de afkomst van de ingrediënten. Al deze onderdelen moet je als ondernemer weten en communiceren. Jouw gasten vinden dit ondertussen immers even zo belangrijk als de smaak. En net die verweving van streetfood met duurzaam ondernemen, maakt streetfood zo in trek. 

Opwaardering

In een minder ontwikkeld stadsdeel kan een streetfoodmarkt ervoor zorgen dat het gebied zich in no-time positief ontwikkelt. Een foodmarkt trekt veel jonge ondernemers en een jong en hip publiek aan. Dit zorgt voor een bruisende en gezellige sfeer, waar we graag naartoe gaan met ons gezelschap. Het stadsdeel profiteert hier natuurlijk mee van.   

Dit jaar kunnen we niet langer om deze trend heen, streetfood is here to stay! Laat je inspireren en haal het beste streetfood van de straat naar jouw zaak.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu