Menu
Punten

Streetfood is een vaste waarde in de foodtrends. De afgelopen vijf jaar zien we steeds meer foodmarkets, foodhallen of zelfs streetfoodfestivals. Streetfood varieert van een klassieke burger met frieten tot een exotische amuse. Maar wat zorgt ervoor dat streetfood niet meer uit het straatbeeld weg te slaan is? 

Streetfood

Een echte klassieker

Als je denkt dat streetfood pas sinds een paar jaar bestaat, dan heb je het mis. Al sinds de Romeinse tijd vinden we dit culinaire fenomeen in het straatbeeld. Sterker nog, veel Romeinen konden niet anders. De onderste lagen van de bevolking woonden in klassieke appartementengebouwen en hier was vuur stoken verboden. Dus gingen ze de straat op om hun eten bij eetstalletjes te kopen. Zo aten ze warme kikkererwten of gebakken vis verpakt in papyrus om gemakkelijk mee te nemen. 

Buitenleven 

Tegenwoordig staat Azië bekend om zijn streetfood. Ook al speelt het daar al eeuwen een hoofdrol in het dagelijkse leven. Michelin deelde in Singapore zelfs aan twee streetfoodzaken een Michelinster uit. Geniet van een sterrenmaaltijd op straat bij Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle Stall of Hill Street Tai Hwa Pork Noodle

Wist je dat er in de stad Bangkok dagelijks meer dan 20.000 straatverkopers op de been zijn? Door het aangename klimaat vindt een groot deel van het leven buiten plaats en dit draagt bij aan het succes van streetfood in Azië.  

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu