Menu
Punten

De consument van tegenwoordig heeft altijd haast. Hij neemt zijn eten vaak mee voor onderweg, of hij gaat er wel even bij zitten, maar is ondertussen druk met zijn telefoon. Al facebookend, tweetend of whatsappend verorbert hij zijn maaltje. Dan is het wel handig als hij steeds een hand vrij heeft natuurlijk. Jij kunt hem daarbij helpen door hem single handed food te serveren. Streetfood leent zich daar perfect voor. Met een handzame burger of eten op een prikker maak je het je gast gemakkelijk, en ben je ook nog eens hartstikke on-trend. Laat je inspireren! 

Burgers uit het vuistje

Een broodje uit het vuistje is al jarenlang populair bij haastige consumenten. De croque-monsieurs, hotdogs en het pitabroodje zijn niet weg te denken uit het straatbeeld. Maar ook de hamburger is een graag geziene gast bij streetfoodliefhebbers. Én hij is goed als hand-held te serveren. Doe er niet te veel beleg op, want dan heeft je gast alsnog twee handen nodig om te voorkomen dat de vulling ertussenuit valt. Kies wel voor vlees van een hoge kwaliteit, want als je doelbewust omgaat met de garnering, komt de smaak van het vlees extra goed naar voren. 

Streetfood op een spies

Eten met, op of aan een stokje is perfect om met één hand te eten. En je kan er alle kanten mee op. Er is veel meer te bedenken dan saté, sis kebab of yakitori alleen. Zolang je de ingrediënten aan een spies kan prikken, is het geschikt. Daarnaast kan je dit alles op verschillende manieren bereiden zoals bakken, grillen of frituren. Denk bijvoorbeeld aan een spiraal van aardappel gefrituurd met speciale kruiden, kleine hotdogworstjes, falafelballetjes, Amerikaanse corndogs, verschillende groenten in tempurabeslag, salade caprese of een maiskolf. 

Ook zoete gerechten kun je prima aan een spies (ook wel skewer genoemd) prikken. Exotisch fruit, aardbeien in chocola, minibrioches met lemon curd, miniscones met room en jam, stukjes wafel, poffertjes… De mogelijkheden zijn eindeloos, probeer gewoon van alles uit.Er zijn dus heel veel manieren om je haastige klant een hand-held gerecht te serveren. Kies jij voor een skewer of ga je voor burgers? Lees in dat laatste geval ook alles over het geheim van de perfecte burger, en krijg inspiratie voor de lekkerste burgerbuns. 

Streetfood Burgers & Skewers recepten zijn te vinden in het nieuwe Trends on Plate magazine

Streetfood Burgers & Skewers recepten zijn te vinden in het nieuwe Trends on Plate magazine

Ontdek in deze editie van Trends on Plate het geheim van streetfood. Boordevol exotische recepturen, handige technieken om jouw gerechten in streetfoodstijl te presenteren en tips van experts zodat jij van deze trend een succes kan maken in jouw zaak.

Download nu
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu