Bonte tomatensalade met zoetzure sjalotjes
De salade kan ook een uitstekende basis zijn voor een voorgerecht. Verrijk de salade dan eventueel met wat buffel mozzarella of schapenkaas.

Ingrediënten
Bonte tomatensalade met zoetzure sjalotjes
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Zoet zuur

Tomaten
Afwerking

Ingrediënt naam
Zoet zuur
-
kleine sjalotten 30.0 st
-
rijstazijn 150.0 ml
-
fijne kristalsuiker 100.0 g
-
saffraandraadjes 6.0 st
Tomaten
-
Tomatensoorten 1.5 kg
-
mosterdsla 100.0 g
-
veldsla 100.0 g
Afwerking
-
zongedroogde tomaten 30.0 st
-
limoencress 100.0 g
Bereiding
-
Zoet zuur
Kook de rijstazijn met de suiker, saffraan en de chilipeper.Maak ondertussen de sjalotjes schoon en halveer ze overdwars.Voeg de sjalotjes aan het zoetzuur toe en breng het geheel aan de kook.Haal de pan van de hittebron en laat de sjalotjes in het zoetzuur afkoelen.
-
Tomaten
Maak de tomaten schoon en snijd ze in stukken. Was de slasoorten en droog ze voorzichtig in de slacentrifuge. -
Afwerking
Verdeel de gesneden tomaat over de borden. Leg de zongedroogde kerstomaatjes erbij.Verdeel de slasoorten er speels over en maak de salade af met de balsamicovinaigrette. Garneer het geheel met de limoencress.Verrijk de salade eventueel met wat buffel mozzarella of schapenkaas.